sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Codex Alimentarius, προς σταδιακή απαγόρευση της ιδιωτικής καλλιέργειας

ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ
Στις ΗΠΑ προσπαθούν να περάσουν νόμο που θα απαγορεύει την ιδιωτική καλλιέργεια απο μεμονωμένα άτομα.
Η νομοθεσία αυτή στοχεύει ξεκάθαρα στην ιδιωτική καλλιέργεια και ζωοτροφία, που αποσκοπεί στο να έχει ο άνθρωπος τα προς το ζείν σε περιόδους οικονομικής ένδειας και έλλειψης αγαθών.
Σε όποιον έχει κήπο στην αυλή του σπιτιού του ή κάποιο μέρος όπου εκτρέφει για ιδιωτική χρήση ζώα, θα του επιβάλλεται πρόστιμο.

O νέος νόμος θεσπίζει συγκεκριμένους τρόπους παραγωγής τροφίμων.
Εάν επιτραπεί στους ισχυρούς παγκόσμιους οργανισμούς να «ομογενοποιήσουν» τον κόσμο μέσω του Νέου Κώδικα Διατροφής… εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να υποφέρουν από εκφυλιστικές παθήσεις, λόγω κακής διατροφής και περιορισμένης λήψης σημαντικών διατροφικών στοιχείων.
Πολύ λίγοι είναι προς το παρόν εκείνοι που έχουν ακούσει για την ύπαρξη του Διατροφικού Κώδικα (Codex Alimentarius), ενώ και οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν την εφιαλτική πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από την πανίσχυρη εμπορική επιτροπή (Organization – FAO) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization – WHO), οι οποίοι προωθούν παράλληλα τον συντονισμό όλων των κανονισμών που αφορούν στην παραγωγή τροφής και οι οποίοι θα υιοθετηθούν σταδιακά από διεθνείς κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς.
Η ιστορία του Κώδικα αρχίζει το 1893, όταν οι επικεφαλής της Αυστρο-Ουγγρικής Αυτοκρατορίας αποφάσισαν ότι ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα σύνολο συγκεκριμένων οδηγιών, βάσει των οποίων τα δικαστήρια θα έκριναν τις υποθέσεις που σχετίζονταν με ζητήματα διατροφής και τροφίμων. Το όνομα που δόθηκε στις οδηγίες αυτές ήταν «Codex Alimentarius» και εφαρμόστηκαν με επιτυχία έως την πτώση της αυτοκρατορίας το 1918. Η επανεισαγωγή του Κώδικα Διατροφής αποφασίστηκε το 1962 σε μία συνεδρίαση του ΟΗΕ. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η υπεύθυνη για τον Κώδικα Διατροφής επιτροπή είναι επιτροπή εμπορίου χωρίς υγειονομική αρμοδιότητα, παρόλο που χρηματοδοτείται κατά το 1/3 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Από το 2002, οπότε και οι μεγάλες βιομηχανίες επέλεξαν να στηρίξουν τον Κώδικα (παρά τις εισηγήσεις για αναίρεση του από μισθωμένο εξωτερικό σύμβουλο αξιολόγησης), αυτός χρησιμοποιείται με την κάλυψη πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στους τομείς τόσο των φαρμάκων, όσο και των αγροτικών και χημικών προϊόντων, προωθώντας την αύξηση των κερδών τους και την υλοποίηση της ατζέντας τους για έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού.
Στην τελευταία συνεδρίαση για την προώθηση του Διατροφικού Κώδικα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2008, αποφασίστηκε να τεθούν οι ΗΠΑ επικεφαλής χώρα της επιτροπής, με τη σταθερή υποστήριξη των συμμάχων τους (Αυστραλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδάς, Ινδονησία, Ιαπωνία, Μαλαισία, Μεξικό, Σιγκαπούρη και Ε.Ε.).
(φωτό: πυραμιδικό θερμοκηπιακό “αγρόκτημα” σε αστικό περιβάλλον http://news.nationalgeographic.com/news/index.html)
Συντονισμένη απειλή για την παγκόσμια υγεία
Ο Κώδικας δρα υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, έχοντας τη λογική των Ναπολεόντειων νόμωναντί δηλαδή για τη συνήθη πρακτική, κατά την οποία αναγράφονται τα διατροφικά στοιχεία και οι ουσίες που απαγορεύονται, ο Κώδικας αναγράφει μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται, καθιστώντας αυτομάτως παράνομη την κατοχή, παραγωγή και εμπορία οποιουδήποτε διατροφικού είδους και στοιχείου δεν περιλαμβάνεται σε αυτόν.
Όπως εξηγεί η δρ. Ριμα Λέυμποου,(Sp. Rima E Laibow M.D εκπρόσωπος του Natural Solutions Foundation, σε ομι­λία της στον αμερικανικό Εθνικό Οργανισμό Διατροφής – Codex and Nutricide, 2005) από την 1η Ιανουαρίου 2010, οπότε η εφαρμογή του Κώδικα θα γίνει υποχρεωτική για τα κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, αν ένα κράτος-μέλος αρνηθεί να επικυρώσει ή να τηρήσει τους όρους του, χάνει αυτομάτως οποιαδήποτε προσφυγή γίνει εναντίον του από άλλο κράτος μέλος, όσο εξωφρενική και αν είναι αυτή.
(έγραψε ο Ζame)
και σχολιάζει ο Α.Κ.:
Καλή μας όρεξη!
Η συνεισφορά μου στη συζήτησή σας θα είναι ένα άνοιγμα στο παράθυρο του μέλλοντος:
Μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες, οι άνθρωποι χωρίζονταν σε πλούσιους και φτωχούς ανάλογα με το τι φορούσαν, σε τι σπίτι έμεναν, εάν είχαν γιατρό να τους φροντίσει όταν αρρώσταιναν κτλ. Η ισότητα πλούσιου και φτωχού εντοπιζόταν όμως στην ΤΡΟΦΗ. Ο,τι πατάτα έτρωγε ο πλούσιος, την ίδια έτρωγε και ο φτωχός. Το κρέας ήταν σπάνιο για τον φτωχό αλλά όταν το έτρωγε ήταν το ίδιο ποιοτικά με αυτό που έβρισκε ο πλούσιος κ.ο.κ. Όλα αυτά μέχρι που μπήκαν στο λεξιλόγιό μας δύο νέες έννοιες: “Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί” και “βιολογικά προϊόντα”.
Στο όχι μακρινό μέλλον οι φτωχοί θα “αρκεστούν” στα “μεταλλαγμένα” ενώ οι πλούσιοι στα “βιολογικά”. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που οι πλούσιοι και οι φτωχοί δεν διαφέρουν μόνο στην ποσότητα της τροφής που καταναλώνουν αλλά και στην ΠΟΙΟΤΗΤΑ.
Η εν λόγω διαφορά στην κατανάλωση θα υφίσταται και μέσα στην ίδια κοινωνία με τους πλούσιους να ψωνίζουν από ειδικά σούπερ μάρκετ τα βιολογικά προϊόντα. Ηδη ελληνικές οικογένειες που τρέφονται με “συμβατικά” τρόφιμα, αγοράζουν για τα παιδιά τους βιολογικά ! Η παροιμία “όπου φτωχός κ’ η μοίρα του” λοιπόν θα βρει μία ακόμα εφαρμογή: στο φαγάκι που θα ταΐζουμε τα παιδιά μας. Ετοιμαστείτε για περισσότερες ασθένειες, για νέες ασθένειες και για μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης των φτωχών ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.
Καλή μας όρεξη !


allenaki.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...