sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Στις φλόγες η Αίγυπτος


Η οργή του αιγυπτιακού λαού εναντίον της κυβέρνησης Μουμπάρακ έχει κατακλύσει τις πόλεις της Αιγύπτου, οι δρόμοι θυμίζουν εμπόλεμες ζώνες, οι εξεγερμένοι διαδηλώνουν περιφέροντας πτώματα, ο στρατός με άρματα μάχης έχει κληθεί να επιβάλλει την τάξη, οι νεκροί έφτασασν τους πέντε και οι τραυματίες αυξάνονται συνέχεια, με το Reuters να κάνει λόγο για 870!

Τουλάχιστον πέντε διαδηλωτές σκοτώθηκαν,
την Παρασκευή (28/01) στο Κάιρο, κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Τα γραφεία του κυβερνώντος Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NDP) στο Κάιρο, έχουν τυλιχθεί στις φλόγες λίγη ώρα αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας που κήρυξε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, ενώ διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλλουν και στο κτήριο της κρατικής τηλεόρασης στο Κάιρο αλλά εμποδίστηκαν από δυνάμεις του στρατού.

Επιπλέον αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι γραφεία του κόμματος σε άλλες πόλεις πυρπολήθηκαν ή δέχτηκαν επιθέσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Πυρπολήθηκαν και πολλά αστυνομικά τμήματα της χώρας, ενώ τανκς κατέφτασαν στην πόλη του Σουέζ και στο Κάιρο για να διαλύσουν τα πλήθη.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ο στρατός άνοιξε πυρ όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν πάνω στα άρματα που βγήκαν στους δρόμους για να επιβάλουν την απαγόρευση κυκλοφορίας.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινούσε από τις 18:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), και ισχύει μέχρι τις 7 το πρωί για όλη τη χώρα.
Οι διαδηλωτές, όμως δεν πτοήθηκαν από αυτήν και πλημμύρισαν τους δρόμους.
Αιγύπτιοι στρατιώτες κλήθηκαν να επιβάλλουν την τάξη στους δρόμους των πόλεων, ενώ είναι η πρώτη φορά από το 1985 που ο στρατός επεμβαίνει.
Χιλιάδες είναι οι τραυματίες ενώ το ειδησεογραφικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα έκανε λόγο για έναν νεκρό, είδηση που δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Φρικαλέο είναι το γεγονός ότι στο Σουέζ οι διαδηλωτές κουβαλούσαν μαζί τους το πτώμα του νεαρού που σκοτώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην πόλη.
Στην ίδια πόλη ένα αστυνομικό όχημα καταδίωκε τους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να καταπλακώσει έναν διαδηλωτή.
Η φραγή στις επικοινώνιες συνεχίζεται με τα τηλέφωνα, κινητά και σταθερά να έχουν ''μπλοκαριστεί'' και οι υπηρεσίες ίντερνετ να μη βρίσκονται σε ισχύ.
Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες πολίτες που βρίσκονται σε κίνδυνο, αν και οι επικοινωνίες διεξάγονται με μεγάλες δυσκολίες.
Η Egypt Air, ο αιγυπτιακός εθνικός αερομεταφορέας, ανέστειλε το σύνολο σχεδόν των πτήσεων για τουλάχιστον 12 ώρες, ενώ οι πτήσεις που έρχονται από το εξωτερικό θα έχουν ακόμα τη δυνατότητα να προσγειωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...