sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Το θέατρο του παραλόγου...

Όταν κάποιος στέκεται αντιμέτωπος με τον αθλητικό δικαστή, χρειάζεται πειθώ, αλλά και... φαντασία ορισμένες φορές προκειμένου να τη γλιτώσει. Το Sport24.gr θυμάται και παρουσιάζει...Άλλο φαντασία όμως και άλλο να... κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Κάτι τέτοιο συνέβη και στην απολογία του ΠΑΣ Γιάννινα για τον οπαδό που επιτέθηκε στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, Πολυχρόνη Βεζυρίδη, στο
πρόσφατο ντέρμπι των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα της Football League.

Οι άνθρωποι της ηπειρώτικης ομάδας υποστήριξαν πως ο οπαδός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να κολλήσει ένα αυτοκόλλητο στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ωραία δικαιολογία...


opados pas sto gipedo
Ανέβηκε από spapas. - Βίντεο από μπάσκετ, μπέιζμπολ και πάλη.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, το Sport24.gr σάς παρουσιάζει διάφορες αστείες δικαιολογίες που έχουν ακουστεί ενώπιον του αθλητικού δικαστή.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν...

Στις 4 Νοεμβρίου του 2000, σε αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, ο Φερνάντο Νάβας αποβλήθηκε κι ενώ έφευγε προς τα αποδυτήρια, ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο κάθε χεριού του προς τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Στη συνέχεια κλήθηκε σε απολογία για τη συγκεκριμένη χειρονομία, όμως υποστήριξε πως έδειχνε το σκορ του αγώνα, δηλαδή 1-1. Ο αθλητικός δικαστής αθώωσε τον Αργεντίνο.

fernanditonavas.jpg

Τη σεζόν 2003-04, σε αναμέτρηση του Ηρακλή με αντίπαλο τη Χαλκηδόνα στο γήπεδο του Μακεδονικού, εκτοξεύθηκε από τους οπαδούς του "γηραιού" ένα κάθισμα με αποδέκτη το... σβέρκο του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Πιέρ Εμπέντε. Το επιχείρημα από πλευράς Ηρακλή για να δικαιολογήσει το συγκεκριμένο γεγονός ήταν: "Το πήρε ο αέρας". Ο αθλητικός δικαστής απάλλαξε τους "κυανόλευκους".

Το 2005, στα τέλη Φλεβάρη, ο Γιάννης Γκούμας είχε σπρώξει το διαιτητή Κεμπαρίδη και αρχικά είχε τιμωρηθεί με 8 αγωνιστικές. Ωστόσο, η ποινή του μειώθηκε σε 1 αγωνιστική, διότι, όπως εξήγησε ο παλαίμαχος αμυντικός, προσπαθούσε να κάνει αναπαράσταση της φάσης, όπου είχε σπρωχτεί από επιθετικό της Κέρκυρας.

"Προσπάθησα να εξηγήσω με αναπαράσταση στον διαιτητή τι ακριβώς έγινε στη φάση και δεν είχα καμία πρόθεση να ακουμπήσω το διαιτητή. Μπορώ να σας το δείξω και εδώ", είχε πει χαρακτηριστικά.



Το 2007, στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ο Παρασκευάς Άντζας είχε προτεταμένο το μεσαίο του δάχτυλο, ακουμπώντας το στο πλαϊνό του κεφαλιού του. Φυσικά στόχος του ήταν οι οπαδοί των "πρασίνων". Η δικαιολογία απλό πλευράς "ερυθρολεύκων" ήταν η εξής: "Έξυνε το κεφάλι του, δεν έκανε χειρονομία". Ομολογουμένως, ασυνήθιστος τρόπος για να ξύνει κάποιος το κεφάλι του. Πάντως, αθώος και αυτός.

Η χειρονομία του Άντζα στο ΠΑΟ-ΟΣΦΠ (στο 1:44):



Για τον τραυματισμό μιας γυναίκας, που εργαζόταν ως σεκιούριτι στο περσινό ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, από κροτίδα, ο δικηγόρος των "πρασίνων", Γιάννης Κάρμης, τόνισε: "Παρά την εμπειρία και την εκπαίδευσή της, έκανε μια κακή εκτίμηση και πήγε κι έπιασε την κροτίδα, νομίζοντας ότι είναι πυρσός. Ο τραυματισμός της ήταν ελαφρύς. Δεν πρόκειται για ακρωτηριασμό όπως λέχθηκε. Ένα νύχι της έφυγε. Στον επόμενο αγώνα μάλιστα, θα επιστρέψει κανονικά στη δουλειά της. Μια μέρα κάθισε στο νοσοκομείο. Της το έραψαν και έφυγε".



Πέρυσι, μία αγωνιστική νωρίτερα από το προηγούμενο γεγονός, είχαμε το ντέρμπι Άρης - ΠΑΟΚ. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο πετάχτηκαν κοτόπουλα από τους οπαδούς των "κιτρίνων". Ευφάνταστος ο δικηγόρος του Άρη, Βασίλης Κοντοβαζαινίτης, ο οποίος δήλωσε: "Τα κοτόπουλα τα είχε ένας για να τα πάει σπίτι του, αλλά του έφυγαν μέσα στο γήπεδο".



Γυρίζοντας αρκετά πίσω στο χρόνο, σε έναν αγώνα ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, οι οπαδοί της Ένωσης φώναζαν "Βούλγαροι-Βούλγαροι". Η υπερασπιστική γραμμή των "κιτρινόμαυρων" στηρίχθηκε στο ότι οι φίλοι της ΑΕΚ απλώς επευφημούσαν το διαιτητή Βούλγαρη για το γεγονός ότι σφύριζε σωστά.

Σε άλλο ένα περιστατικό με διαιτητή, ο Δημήτρης Σαραβάκος είχε κατηγορηθεί ότι τον είχε αποκαλέσει "Καραγκιόζη". Η υπεράσπιση είχε υποστηρίξει ότι δεν πρόκειται για βρισιά καθώς ο Καραγκιόζης είναι εθνικό σύμβολο και ήρωας.

Όσον αφορά σε μπασκετικές ιστορίες, θα αναφερθούμε μόνο στην πρόσφατη... κλωτσοπατινάδα στο τουρνουά "Ακρόπολις" μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας. Τότε που ο ανεκδιήγητος Νέναντ Κρστιτς εκτόξευσε μία καρέκλα προς τον ήδη τραυματία, Γιάννη Μπουρούση, ανοίγοντάς του το κεφάλι.

Η δικαιολογία του Σέρβου σέντερ; "Ήθελα να αμυνθώ και εκείνη τη στιγμή βρήκα μπροστά μου μια καρέκλα. Πήγα να τη σηκώσω, αλλά μου γλίστρησε και έφυγε από τα χέρια μου. Δεν ήθελα να χτυπήσω, ούτε να τραυματίσω κανέναν". Τουλάχιστον αστεία...

Η "καρεκλιά" του Κρστιτς στον Μπουρούση:



sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...