sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Κινητοποίηση των «Δεν πληρώνω» και στις αυξήσεις των εισιτηρίων


Σε κινητοποιήσεις κατά των αυξήσεων στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών θα προχωρήσει το κίνημα πολιτών «Δεν πληρώνω» που νωρίτερα τάχθηκε ενάντια των τσουχτερών διοδίων.

Αρχής γενομένης την 1η Φεβρουαρίου, το κίνημα θα αρχίσει τις κινητοποιήσεις τη μέρα που θα αλλάξει και η τιμή των εισιτηρίων.

Σύμφωνα με δηλώσεις τους, θα προσπαθήσουν να «μπλοκάρουν» τα ακυρωτικά μηχανήματα μέσα και έξω από τις συγκοινωνίες μέχρι το υπουργείο Υποδομών να ανακαλέσει τις αυξήσεις.

Διαμαρτυρία για τις αυξήσεις στις αστικές συγκοινωνίες έκαναν την Τετάρτη ομάδες που τίθενται κατά της απόφασης, στο μετρό Σύνταγμα και στο σταθμό Πειραιάς του ΗΣΑΠ. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στους συγκεκριμένους σταθμούς οι επιβάτες δεν ακύρωναν εισιτήρια ενώ τέτοιου είδους κινητοποιήσεις αναμένεται να συμβούν και το επόμενο διάστημα,

Το κίνημα πολιτών «Δεν πληρώνω» μέσα από τις κινητοποιήσεις του πίεσε το αρμόδιο υπουργείο να ξεκινήσει διάλογο με τις εταιρίες των διοδίων για να «πέσουν» οι τιμές των διοδίων. Το ίδιο ελπίζει να καταφέρει και στο θέμα της αύξησης των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες.

Σοβαρά σκέφτονται το ενδεχόμενο να προβούν σε κινητοποιήσεις για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και για τα 5 ευρώ που θα δίνουν για εξέταση στα δημόσια νοσοκομεία.

Επιστρέφοντας στο θέμα των διοδίων, το κίνημα θα σηκώσει τις μπάρες της Αττικής Οδού την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου στις 18.00 το απόγευμα. Τα μέλη πρόκειται να συγκεντρωθούν στη συμβολή με τη λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι ενώ παρόμοιες ενέργειες θα γίνουν στο άμεσο μέλλον.

Οι «Δεν πληρώνω» υποστηρίζουν πως οι ιδιώτες που διαχειρίζονται τον αυτοκινητόδρομο έχουν πάρει το κέρδος που προβλεπόταν στη σύμβαση παραχώρησης και ότι θα πρέπει να επιστρέψει η διαχείριση στο Δημόσιο.



stifora.gr

2 σχόλια:

  1. Άκουσα πως και στη Νέα Σμύρνη θα γίνει μια συνάντηση πολιτών την αύριο Τρίτη στις 8,00 μμ στην Πλατεία Ν. Σμύρνης στο Παλαιό Δημαρχείο.

    Όμως θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να ξεχωρίσουμε τα δύο πράγματα:

    1. Άλλο πράγμα τα εργασιακά θέματα στις συγκοινωνίες (απολύσεις προσωπικού, πολλοί από τους απολυόμενους είχαν προσληφθεί σωρηδόν προεκλογικά, αποσύνδεση των ελλειμάτων των συγκοινωνιών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό με συνέπεια να πληρώνουμε εμείς πολύ περισσότερα από αυτά που θα πληρώσουμε με την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων).

    2. Άλλο πράγμα οι αυξήσεις στα εισιτήρια, στις οποίες πρέπει να αντιδράσουμε.

    Τώρα πως θα αντιδράσουμε;

    Διατυπώθηκε παραπάνω μία άποψη ότι δηλαδή "θα πρέπει να αρνηθούμε να πληρώσουμε και να μπαίνουμε χωρίς εισιτήριο αφού θα είμαστε πολλοί και δεν μπορούνε να μας κάνουνε τίποτα".

    Δηλαδή να κάνουμε όπως στην περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα (1942)που οι Έλληνες αντέδρασαν δυναμικά στην προσπάθεια στρατολόγησής τους για να μεταφερθούν και να εργαστούν σε εργοστάσια κατασκευής όπλων στη Γερμανία.

    Είναι το ίδιο;

    Και τι θα πει ως προς τις συγκοινωνίες και ενδεχόμενη άρνησή μας να ακυρώσουμε το εισιτήριο το "είμαστε πολλοί και δεν μπορούνε να μας κάνουν τίποτα";

    Θα μας δούν οι ελεγκτές, θα φοβηθούν και θα φύγουν;

    Ή μήπως δεν θα γίνει αυτό, δεν θα δούν κανένα οργισμένο πλήθος για να φοβηθούν, αλλά απλά θα σημειώσουν στο μπλοκάκι τους πρόστιμα για 2-3 άτομα στο τραμ και μετά θα φύγουν για να μπουν σε άλλο τράμ;

    Και τι θα γίνει τότε;

    Είμαι σίγουρος ότι για το ποστ μου αυτό (που κατά κανόνα το σβύνουν ώστε να περάσουν οι διοργανωτές μόνο τη δική τους απόλυτη άποψυ) θα εισπράξω πάλι βρισιές και ειρωνείες ότι δηλαδή είμαι δούλος του Μνημονίου κλπ.

    Σκασίλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενταξει ρε αδερφε, αυριο που θα σου βαλουν εισιτηριο 3Ε και διοδια 17,99Ε, πες "δε βαριεσαι, το κρατος εχει αναγκες"

    Εν τω μεταξυ ασε τους βουλγαρορουσοπουλοπαγκαλοτσοχατζοπουλους να εχουν απο 157 ακινητα εκαστος, προσφορα για τις υπηρεσιες τους στον ελληνικο λαο.

    αυτο για τη διαγραφη του μηνυματος σου, το αφηνω ασχολιαστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...