Μήνυμα κατά του φασισμού έστειλε χτες η Κρήτη σε ολόκληρη την Επικράτεια καθώς σε Ηράκλειο και Λασίθι σημειώθηκαν τα χαμηλότερα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Την ίδια ώρα το δικό τους ηχηρό μήνυμα έστειλαν και τ΄Ανώγεια όπου η κάλπη στα πέντε εκλογικά τμήματα δεν έδωσε ούτε μια ψήφο στη Χρυσή Αυγή σε αντίθεση με την προηγούμενη εκλογική διαδικασία που μια ψήφος ... αμαύρωσε το γενικό αποτέλεσμα. Και τελικά απεδείχθη ότι δεν ήταν...ανωγειανού, αλλά στελέχους που
ψήφισε σε ενα τμήμα.
"Για μια ακόμα φορά οι Ανωγειανοί απέδειξαν ότι ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ τα δεινά που προκάλεσε στον τόπο μας η φασιστική μπότα. Ψήφισαν δυνατά υπέρ της δημοκρατίας, υπέρ της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και κατά των νοσταλγών των μαύρων ιδεών, κατά των νοσταλγών του Χίτλερ, κατά των νοσταλγών των ES-ES, κατά των νοσταλγών του Γκέμπελς, κι όλων αυτών που αιματοκύλησαν την Ευρώπη." επισημαίνουν
Τα μεγαλύτερα ποσοστά
Τα μεγαλύτερα ποσοστά της Χρυσής Αυγής σημειώθηκαν τελικά στη Λακωνία με 10,47%. Ακολουθούν η Αττική με 8,43%, το Κιλκίς με 8,6%, η Β' Θεσσαλονίκης με 7,9% και η Καβάλα με 7,11%. Στον Δήμο Κερατσινίου συγκέντρωσε 7,2% και στο Πέραμα 9%.
Περίπου 388.000 άτομα ψήφισαν Χρυσή Αυγή στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.
Συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2012, που την είχαν ψηφίσει 426.025 άτομα, η Χρυσή Αυγή αποδυναμώνεται κατά 50.000 ψηφοφόρους σ' όλη την επικράτεια.
Χάνει επίσης μία έδρα, καθώς από τις 18 πάει στις 17, ενώ απέτυχε να εκμεταλλευτεί τη δυσαρέσκεια και την απώλεια ψήφων από τη Νέα Δημοκρατία.