sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Βόμβα στα ταμεία η αύξηση της ανεργίας

Βόμβα» για τα ασφαλιστικά ταμεία αποτελούν η αύξηση της ανεργίας, η μείωση των μισθών και τα λουκέτα των επιχειρήσεων, που φέρνει η οικονομική κρίση. Οι απώλειες για το ασφαλιστικό σύστημα αναμένεται να φτάσουν στο τέλος του έτους το 1,3 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ 400 εκατομμύρια ευρώ
θα είναι η επιβάρυνση του ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος, για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος, ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:
Σε περίπτωση που υπάρξει μία μεσοσταθμική μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 3% με 4% τη φετινή χρονιά, οι απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία θα είναι 500 εκατομμύρια ευρώ.
* Ανεργία: Η αύξηση του αριθμού των ανέργων κατά 100.000 άτομα μέσα στο 2011 θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση του ασφαλιστικού συστήματος και του ΟΑΕΔ κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Ενδεικτικά αναφέρεται πως το «τίμημα» για το ΙΚΑ από την απώλεια των εισφορών εκτιμάται πως θα είναι 600 εκατομμύρια ευρώ.
* Μισθοί. Μέσα στη χρονιά αναμένεται νέα συρρίκνωση του εισοδήματος των μισθωτών, με αποτέλεσμα τα Ταμεία να χάνουν μέρος των εισφορών. Οι περικοπές στους μισθούς οφείλονται μεταξύ άλλων στη μείωση των πρόσθετων αποδοχών (π.χ. μπόνους, υπερωριών), αλλά και στις επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας.
* Το κλείσιμο επιχειρήσεων λόγω της κρίσης όχι μόνο αυξάνει την ανεργία αλλά παράλληλα μειώνει και τα έσοδα των Ταμείων. Σε περίπτωση που φέτος υπάρξουν 50.000 λουκέτα, ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) θα δει να κάνουν «φτερά» 200 εκατομμύρια ευρώ.
Σημειώνεται πως για το θέμα του ΟΑΕΕ έχει υπάρξει παρέμβαση της ΓΣΕΒΕΕ, η οποία κατέθεσε πακέτο μέτρων στο υπουργείο Εργασίας. Μεταξύ άλλων προτείνει την επιβολή «επασφάλιστρου» σε όλες τις επιχειρήσεις της τάξης του 1% επί του τζίρου και για όλες τις εταιρικές μορφές (ατομικές, ΟΕ κ.ά.). Τα χρήματα από την έκτακτη αυτή «εισφορά» θα πηγαίνουν για τη στήριξη του Ταμείου των αυτοαπασχολουμένων.
 
dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...