sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

SOS για τα ταμεία του δημοσίου

Συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς ζητά η ΑΔΕΔΥ
Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται τα ασφαλιστικά ταμεία το 2011, αφού η ανεργία, οι περικοπές των μισθών, η εισφοροδιαφυγή, αλλά και η μείωση των εισφορών, συρρικνώνουν δραματικά τα αποθεματικά τους.

SOS  εκπέμπουν  οι δημόσιοι υπάλληλοι για τα δικά τους ελλειμματικά ταμεία που έφτασαν στο
σημείο μηδέν, εξαιτίας της καταλήστευσης των αποθεματικών τους, όπως διαμαρτύρονται και της εμπλοκής στο χρηματιστήριο.

Το πρωτογενές έλλειμμα, στο Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων (που είναι ήδη στα 800 εκατ.), στο Μετοχικό (περίπου 150 εκατ. για το 2011) αλλά και στο ΤΕΑΔΥ (ήδη 17 εκατ.).

Η ΑΔΕΔΥ ζητά άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς οικονομικών και εργασίας για την εξεύρεση λύσης κυρίως μέσω της δανειοδότησης, αφού 37 χιλιάδες που βγήκαν στη σύνταξη δεν έχουν πάρει ακόμα ούτε εφάπαξ , ούτε επικουρική ούτε μέρισμα, ενώ άλλοι 200 χιλ. δεν πήραν το μέρισμα των Χριστουγέννων του Μετοχικού Ταμείου Δημοσίων Υπαλλήλων.

Σε χειρότερη μοίρα βρίσκεται το ταμείο πρόνοιας, που καθυστερεί πάνω από 2.5 χρόνια την καταβολή του εφάπαξ . Το ταμείο θα πάρει δάνειο από το ΤΕΑΔΥ ύψους 300 εκ ευρώ με το οποίο δε θα μπορέσει να καλύψει ούτε το 1/4 των εκκρεμών αιτήσεων .

Πάντως από τις πρώτες παροχές που θα θιγούν και λόγω της υστέρησης εσόδων θα είναι οι επικουρικές συντάξεις . Οι αναλογιστικές μελέτες - που επιτάσσει το μνημόνιο - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημονικών φορέων θα δείξουν ότι 9 στα 10- επικουρικά ταμεία ταλανίζονται από τα ελλείμματα με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε δραστική μείωση των επικουρικών.

Πάντως η διοίκηση του ΙΚΑ ήδη προετοιμάζεται για τη χορήγηση της προσωρινή σύνταξης εξπρές. Με εγκύκλιο της αναφέρει ότι ο χρόνος αναμονής για την απονομή δε θα ξεπερνάει τους 2 μήνες . Έτσι όποιος έκανε αίτηση έως τις 5 Ιανουαρίου, θα πληρωθεί το Φεβρουάριο .

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...