sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Πεδίο μάχης η Αλβανία-Τρεις νεκροί-39 τραυματίες

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τριάντα εννέα τραυματίστηκαν -17 από τους οποίους είναι αστυνομικοί- στην Αλβανία κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα στην αστυνομία και σε οπαδούς της αντιπολίτευσης που κατέβηκαν σε αντικυβερνητική διαδήλωση.

Στόχος, των προσκείμενων στο σοσιαλιστικό κόμμα και τους συμμάχους του, διαδηλωτών, ήταν η
προσέγγιση του πρωθυπουργικού μεγάρου, γεγονός που δεν κατέστη εφικτό, μετά την παρέμβαση της αστυνομίας.
Οι συμπλοκές διαδηλωτών και αστυνομίας συνοδεύτηκαν από πυρπολήσεις αυτοκινήτων. Μικρή ομάδα διαδηλωτών άρχισε να πετά πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών, που είχαν δημιουργήσει κλοιό γύρω από το κυβερνητικό μέγαρο. Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών χρησιμοποιήθηκαν πυροβόλα όπλα.

Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και χρήση αντλιών νερού για να διασπάσει το μέτωπο των διαδηλωτών.


Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα και της κυβέρνησής του, κατηγορώντας την για διαφθορά.
Τις τελευταίες ημέρες, η αντιπολίτευση έχει εντείνει τις εκκλήσεις για προκήρυξη πρόωρων εκλογών, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μπερίσα για εκτεταμένη διαφθορά.

Αφορμή γι´ αυτή την εξέλιξη υπήρξε η δημοσιοποίηση βίντεο, το οποίο προκάλεσε πολιτικό σκάνδαλο, καθώς σ´ αυτό «πρωταγωνιστούσε»ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιλίρ Μέτα, ο οποίος ζητούσε από τον τότε υπουργό Οικονομίας, Ντρίταν Πρίφτι, να ακυρώσει δύο διαγωνισμούς για συμβόλαια εκμετάλλευσης ενός υδροηλεκτρικού σταθμού, ώστε να ευνοηθεί μια άλλη εταιρία.

Ο κ. Μέτα παραιτήθηκε έπειτα από τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ, η αντιπροσωπεία της ΕΕ και η αποστολή του ΟΑΣΕ στα Τίρανα σε κοινή ανακοίνωση τους εξέφρασαν τη λύπη τους για τα επεισόδια.




star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...