sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Προσπαθούν να περιορίσουν την ζωοκλοπή

Εντείνουν τους ελέγχους σε ποιμνιοστάσια και κοπάδια το τελευταίο διάστημα οι διωκτικές αρχές σε μία προσπάθεια να περιοριστούν τα κρούσματα ζωοκλοπής , τα οποία ωστόσο εξακολουθούν να έχουν περίοπτη θέση στα αστυνομικά δελτία.
Έτσι ένας 30χρονος κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Σιβρίτου ότι, κατά το χρονικό διάστημα από
23 έως 25-01-2011 άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από περιφραγμένο χώρο ιδιοκτησίας του πενήντα προβατοειδή συνολικής αξίας κατά δήλωσή του, δύο χιλιάδων 2.000 ευρώ.
Στο μεταξύ , μόνο σε ένα 24ωρο στο Ρέθυμνο συνελήφθησαν 3 άτομα για παραβάσεις των σχετικών αστυνομικών διατάξεων περί ζωοκλοπής,
Ειδικότερα, στο Χουμέρι του Δήμου Μυλοποτάμου συνελήφθησαν δύο κτηνοτρόφοι γιατί κατά την διάρκεια ελέγχου στο κοινό κοπάδι τους καταμετρήθηκαν συνολικά 533 αιγοπροβατοειδή ενώ στις κτηνοτροφικές τους δηλώσεις έτους 2010-2011 είχαν δηλώσει ότι κατείχαν 862. Όμως και από τα καταμετρηθέντα ζώα, τα 284 δεν έφεραν τα προβλεπόμενα ενώτια και κατασχέθηκαν προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευσή τους.
Επίσης στο Μέρωνα του Δήμου Αμαρίου συνελήφθη 37χρονος κτηνοτρόφος γιατί είχε αφήσει ανεπιτήρητο το κοπάδι του με αποτέλεσμα, αφενός να προκαλεί φθορές αγροτικής φύσεως και αφετέρου να είναι δεκτικό ζωοκλοπής.

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...