sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Επί τάπητος ξανά η αποκρυπτογράφηση του δίσκου της Φαιστού!

Το μεγάλο στοίχημα για την Οξφόρδη και τα ελληνικά Πανεπιστήμια που ξεκινούν νέες διαδικασίες

Αφορμή για νέες αναζητήσεις γύρω από το μυστήριο του δίσκου της Φαιστού, έδωσε το παγκόσμιο ντοκυμαντέρ του National Geographic “Ancient X – Files, ο δίσκος της Φαιστού”.
Το ντοκυμαντέρ πρόκειται να προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την ερχόμενη Κυριακή 30
Ιανουαρίου στους Βόρους, ενώ γενικά έχει γίνει αντικείμενο παγκόσμιου ενδιαφέροντος.
Καθηγητές από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αλλά και τα ελληνικά πανεπιστήμια, είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν μια σειρά συνεργασιών, τόσο με το δήμο της Φαιστού, όσο και με τον γλωσσολόγο Gareth Owens, που αποτέλεσε τον “συνδετικό κρίκο” του National Geographic στη Φαιστό, τον προηγούμενο χρόνο.
Όπως αποκάλυψε μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Owens, που δόθηκε στο δήμο της Φαιστού σήμερα, τόσο ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης dr. John Coldman, όσο και ο Έλληνας καθηγητής με καταγωγή από την Ιεράπετρα, δρ. Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, επιθυμούν να ξεκινήσουν εκ νέου διαδικασίες αποκρυπτογράφησης.
Οι καθηγητές μάλιστα πρόκειται να έρθουν στην Κρήτη, προκειμένου η έναρξη της συνεργασίας να γίνει στη Φαιστό, στο χώρο δηλαδή που βρέθηκε ο περίφημος δίσκος. Οι ως τώρα αναζητήσεις αρχαιολόγων και γλωσσολόγων συνηγορούν στο ότι ο δίσκος μπορεί πλέον να μελετηθεί, ενώ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως αναφορές για τη “μεγάλη μητέρα” όχι απλά υπάρχουν, αλλά μπορούν πλέον και να εντοπιστούν στα σύμβολα.


cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...