sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Βίασαν 60 άνδρες γυναίκες και παιδιά



Δύο επιθέσεις έγιναν στα χωριά Νακατέτε και Κιτούμπα στην περιοχή Φίζι της επαρχίας Νότιο Κίβου από τις 19 έως τις 21 Ιανουαρίου, δήλωσε στο Ρόιτερς η Σαρλίν Μπέρτον, εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για το Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA).

Η διεθνής οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) περιέθαλψε 60 ανθρώπους, περιλαμβανομένων ανδρών, γυναικών και παιδιών, που είπαν ότι βιάστηκαν κατά τις επιθέσεις, δήλωσε.

«Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις έφθασαν επί τόπου πολύ πρόσφατα, έτσι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε ποιοι το έκαναν. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε περισσότερα τις επόμενες ημέρες», είπε.

Πολλές ένοπλες οργανώσεις δραστηριοποιούνται στην ανατολική ΛΔ του Κονγκό μετά τον πόλεμο του 1998-2003, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν πέντε εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα αυτή της κεντρικής Αφρικής, και η σεξουαλική βία έχει γίνει συχνό φαινόμενο.

Είπε πως οι βιασμοί από αμάχους φαίνεται πως αυξάνονται, προσθέτοντας:

«Ο κόσμος ρωτά "γιατί οι αντάρτες έρχονται και μας βιάζουν"; Και αρχίζουν να σκέφτονται πως τους κάνει δυνατούς κι έτσι τους αντιγράφουν».

Ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΟΗΕ για τη σεξουαλική βία αποκάλεσε πέρυσι την ανατολική ΛΔ του Κονγκό παγκόσμια πρωτεύουσα του βιασμού, έναν τίτλο στον οποίο απέρριψε με δριμύτητα η κυβέρνηση.

Πέρυσι, μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης των Χούτου από τη Ρουάντα, FDLR, φέρονται να ήταν πίσω από τους βιασμούς άνω των τριακοσίων γυναικών στο Ουαλικάλε, στο Νότιο Κίβου, στη διάρκεια πολλών ημερών. Νωρίτερα αυτόν το μήνα κονγκολέζοι στρατιώτες κατηγορήθηκαν για το βιασμό 67 ανθρώπων στην πόλη Φίζι.

Οι επιθέσεις αυτές προκάλεσαν παγκόσμια κατακραυγή για το επίπεδο σεξουαλικής βίας στην περιοχή, όπου περισσότερες από 160 γυναίκες πέφτουν θύματα βιασμού κάθε μήνα στο Βόρειο και το Νότιο Κίβου, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.
 
neamadata.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Όταν ακούω ή διαβάζω για ομαδικούς βιασμούς, πάντα αναρωτιέμαι πως διάολο μπορούν να λειτουργήσουν ερωτικά οι βιαστές (έστω και μονόπλευρα), όταν το σκηνικό ακραίας βίας και θανάτου που έχει προηγηθεί ή που συντελείται παράλληλα με το βιασμό γίνεται ακριβώς δίπλα τους!
    Επιδρά το αίμα που ρέει παραδίπλα τους ως αφροδισιακό; Φανταστείτε ο ένας αντάρτης να βιάζει και δίπλα του ο άλλος να αποκεφαλίζει κάποιον... Μα πως μπορούν;
    Υποθέτω βέβαια πως οι ειδικοί θα έχουν μελετήσει τους ψυχολογικούς μηχανισμούς που επιτρέπουν την μεταμόρφωση του ανθρώπου σε κάτι χειρότερο από κτήνος, ωστόσο παραμένει ακόμα ένα ερωτηματικό για μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...