sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Απελευθερώστε την Ελλάδα από το λιγνίτη!

Ολοκληρώθηκε η δράση των ακτιβιστών της Greenpeace έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Οι ακτιβιστές «παρέδωσαν» έναν τόνο άνθρακα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με το μήνυμα «Απελευθερώστε την Ελλάδα από το Λιγνίτη» υπενθύμισαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι το πρόβλημα δεν είναι η απελευθέρωση της λιγνιτικής αγοράς αλλά ο ίδιος ο λιγνίτης!
Τις επόμενες εβδομάδες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα λάβει μία οριστική απόφαση για το άνοιγμα της
αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει καταθέσει πρόταση για ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ της ΔΕΗ και ξένων εταιρειών, ωστόσο αν η πρόταση τελικώς δεν εγκριθεί, η Επιτροπή θα επανέλθει στις πιέσεις της για πώληση (ή ενοικίαση) λιγνιτικών μονάδων ή ακόμα και για παραχώρηση νέων λιγνιτικών κοιτασμάτων σε ιδιώτες.
Η Greenpeace αντιδρά σε αυτό το ενδεχόμενο και ζητάει παράλληλα από την ελληνική κυβέρνηση:

    * Να επιμείνει στην άρνηση της για παραχώρηση λιγνιτικών μονάδων ή κοιτασμάτων, σε ιδιώτες. 
    * Να βάλει προτεραιότητα το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος και να απελευθερώσει την αγορά ενέργειας, μέσω της ταχύτατης ανάπτυξης των ΑΠΕ, της εξοικονόμησης ενέργειας και της απεξάρτησης της χώρας από το λιγνίτη.
Μόνο με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται βιώσιμη ανάπτυξη με εκατοντάδες χιλιάδες νέες ‘πράσινες’ θέσεις εργασίας που μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στη γρηγορότερη έξοδο από την οικονομική κρίση.


Οι ακτιβιστές της Greenpeace αυτή τη στιγμή ‘παραδίδουν’ έναν τόνο άνθρακα στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Αθήνα, με το μήνυμα ‘Απελευθερώστε την Ελλάδα από το Λιγνίτη’.

Με αυτή τη συμβολική διαμαρτυρία, στέλνουν ένα μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας πρέπει να επιτευχθεί με την προώθηση της καθαρής ενέργειας και την απεξάρτηση της χώρας από το λιγνίτη. Τα μέτρα και οι πολιτικές που επιμηκύνουν την εξάρτηση της χώρας από το πιο ρυπογόνο καύσιμο, απειλούν το περιβάλλον, την υγεία χιλιάδων συμπολιτών μας και τις προοπτικές πράσινης ανάπτυξης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...