sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

«Εσωτερική υπόθεση» η εκτέλεση της Μπαχραμί

Η πρεσβεία του Ιράν στην Ολλανδία δήλωσε πως η περίπτωση της Σαχρά Μπαχραμί, που εκτελέστηκε για λαθρεμπόριο ναρκωτικών σύμφωνα με την Τεχεράνη, είναι «εσωτερική υπόθεση» η οποία δεν πρέπει να επηρεάσει τις σχέσεις ανάμεσα στην Ολλανδία και το Ιράν.

«Η πρεσβεία εκτιμά πως η περίπτωση της κ. Μπαχραμί είναι εσωτερική υπόθεση του Ιράν και δεν πρέπει να έχει αντίκτυπο στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», ανέφερε σε μία ανακοίνωση η πρεσβεία του Ιράν.

«Λυπούμαστε για το γεγονός πως μία ιρανή πολίτις διέπραξε ένα έγκλημα που οδήγησε στην ποινή του θανάτου», υπογραμμίζει η πρεσβεία του Ιράν, σύμφωνα με την οποία «η κ. Μπαχραμί κρίθηκε ένοχη για ανάμιξη σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών».

Η ιρανο-ολλανδέζα, 46 ετών, σύμφωνα με την ίδια πηγή «παρέδωσε κοκαΐνη από την Ολλανδία στο Ιράν και όπιο από το Ιράν προς την Ολλανδία».

Η Σαχρά Μπαχραμί ταξίδευε σε πολλές χώρες χρησιμοποιώντας ιρανικό, ολλανδικό και ισπανικό διαβατήρια «καθένα από τα οποία περιείχε διαφορετικές προσωπικές πληροφορίες», διευκρινίζει το ανακοινωθέν.

Η Ολλανδία είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα το «πάγωμα» των επαφών της με το Ιράν, έπειτα από τον απαγχονισμό, το πρωί του Σαββάτου στην Τεχεράνη, της Σαχρά Μπαχραμί τον οποίο η Χάγη χαρακτήρισε ως «ενέργεια που διαπράχθηκε από ένα βάρβαρο καθεστώς».

«Η κ. Μπαχραμί είχε δικαίωμα σε μια δικαστική διαδικασία σύμφωνη προς το νόμο και επωφελήθηκε όλων των νόμιμων δικαιωμάτων της, μεταξύ των οποίων εκείνο των επίσκεψεων μελών της οικογένειάς της και εκείνο της επιλογής και της πρόσβασης σε δικηγόρο», δηλώνει η πρεσβεία του Ιράν.

Το Ιράν δεν αναγνωρίζει τη διπλή υπηκοότητα των πολιτών του, υπενθυμίζει η πρεσβεία: «κατά συνέπεια, η άλλη υπηκοότητα της κ. Μπαχραμί δεν επηρέασε τη δικαστική υπόθεσή της».

Ο πρεσβευτής του Ιράν στην Ολλανδία, Καζέμ Γκαρίμπ Αμπαντί, που κλήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών από τον υπουργό Ούρι Ρόζενταλ, επιβεβαίωσε την εκτέλεση της Σαχρά Μπαχραμί, η οποία είχε ανακοινωθεί από την ιρανική κρατική τηλεόραση.

Γεννημένη στο Ιράν, η Σαχρά Μπαχραμί απέκτησε την υπηκοότητα της Ολλανδίας όπου έζησε πολλά χρόνια.


zougla.gr

1 σχόλιο:

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...