sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΕΛΟΥΝΤΑ-Πλιάτσικο στα σκηνικά του σίριαλ ''Το Νησί''

Άγνωστοι λεηλάτησαν τα σκηνικά των γυρισμάτων της σειράς στον Άγιο Νικόλαο
Τίποτα δεν θυμίζει πλέον την τοποθεσία που έγιναν τα γυρίσματα της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Το Νησί» στην Πάνω Ελούντα του Αγίου Νικολάου.
Άγνωστοι επωφελούμενοι την επιτυχία της σειράς ξεκίνησαν το πλιάτσικο στα σκηνικά του «Νησιού» όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελούντας, Βαγγέλης Μαυρικάκης, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αγίου Νικολάου προχθές το μεσημέρι.
«Τώρα, αυτό που παρουσιάστηκε απόψε είναι μια λεηλάτηση των σκηνικών. Ορισμένοι έξυπνοι πήγανε και αποξηλώσανε τις ταμπέλες που είχανε τα μαγαζιά, τα φανάρια, τα πήραν. Αύριο θα πάρουνε πόρτες, μεθαύριο ακόμα και τοίχους, πιστεύω μέχρι την Κυριακή να μην έχει μείνει τίποτα», ανέφερε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Μαυρικάκης δίνοντας την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στο σημείο όπου έγιναν τα γυρίσματα.
Ωστόσο, λίγες ημέρες πριν στο Δ.Σ. συζητιόταν το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Δήμος Αγίου Νικολάου την προστασία και τη συντήρηση των σκηνικών της δημοφιλούς σειράς στην πάνω Ελούντα, ώστε να είναι επισκέψιμα για Έλληνες και ξένους τουρίστες. Ήδη, με το που τέλειωσαν τα γυρίσματα, ο σκηνογράφος της σειράς και η εταιρία παραγωγής με δημόσια δήλωσή τους ανέφεραν ότι παραχωρούν τα σκηνικά στους τοπικούς φορείς, αν αναλάβουν αυτοί τη συντήρηση και την προστασία. Όμως, πριν καν ληφθεί η παραμικρή απόφαση για το θέμα, κάποιοι επιτήδειοι έσπευσαν να ωφεληθούν ξεκινώντας το «πλιάτσικο» στα σκηνικά της δημοφιλούς σειράς στην Πάνω Ελούντα.
Επίσκεψη στο ΚΕΘΕΑ
Την ώρα που το «πλιάτσικο» στα σκηνικά της δημοφιλούς σειράς «Το Νησί» γίνονταν γνωστό στις τοπικές Αρχές, οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της σειράς επισκέφτηκαν τα μέλη του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη» στο Ηράκλειο.
Σε κλίμα ιδιαίτερα φιλικό, οι φιλοξενούμενοι κατέθεσαν τις προσωπικές τους εμπειρίες και μοιράστηκαν τις ξεχωριστές στιγμές που έζησαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, τα οποία ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης 18 Ιανουαρίου. Αναφέρθηκαν επίσης στις προσωπικές τους πορείες ως ηθοποιοί και επισήμαναν ότι η συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη σειρά επηρέασε τις θέσεις τους και τις αντιλήψεις τους για θέματα ρατσισμού και κοινωνικού αποκλεισμού.
Ακόμη η Βικτώρια Χίσλοπ, η οποία για επαγγελματικούς λόγους δεν κατάφερε να παρευρεθεί στη συνάντηση, δώρισε ένα από τα βιβλία της -το οποίο είχε υπογράψει- στα μέλη του ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσκεκλημένοι εκδήλωσαν με προθυμία το ενδιαφέρον τους για μελλοντική συνεργασία με το θεραπευτικό πρόγραμμα, στην προσπάθειά τους να φανούν συμπαραστάτες στην προσπάθεια των μελών και το έργο του ΚΕΘΕΑ. Συγκεκριμένα στο ΚΕΘΕΑ Αριάδνη βρέθηκαν οι ηθοποιοί, Ευγενία Δημητροπούλου, Κώστας Φραντζεσκάκης, Γιάννης Πανταγιάς, Χρήστος Σαπουντζάκης, Στέλιος Βέργος και ο υπεύθυνος παραγωγής, Δημήτρης Ξενάκης.

tolmi.gr

1 σχόλιο:

  1. Δεν παν να 'κουρευτούν' και τα σκηνικά και η "δημοφιλής" σειρά!
    Πιά δημοφιλή; Σε ποιούς δημοφιλή; Σε πέντε δέκα γυναικούλες που σκέφτονται μόνο τι φόρεσε η φίλη και 'η μπότα που πήρα' και 'η κόρη μου έχει γενέθλεια' κλπ κλπ κλπ .....;
    Βρέ άντε! Εδώ ο κόσμος χάνεται, τα σκηνικά μας μάραναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...