sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Η «ροζ βίλα» κρυφό χαρτί του Άκη

Ο βαλλόμενος από παντού υπουργός έχει ήδη έτοιμη την πρώτη ρουκέτα

Το κρυφό όπλο του πρώην υπουργού δεν είναι άλλο από την περίφημη «ροζ βίλα» στην οποία έζησε ως τον θάνατό του το 1996 ο Ανδρέας Παπανδρέου. Τα πιο πολλά -και σημαντικά- μυστικά που συνδέονται με τη βίλα της οδού Αγράμπελης παραμένουν ως σήμερα άγνωστα πέραν ενός μικρού κύκλου ανθρώπων, στον οποίο συγκαταλέγεται όμως ο κ. Τσοχατζόπουλος. Και
αυτό φαίνεται ότι τον κάνει να νιώθει πολύ ισχυρός!

Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, ο πρώην υπουργός -ο οποίος είχε τη δυνατότητα να μπαινοβγαίνει όσο ελάχιστοι σε όλα τα «άβατα» του Ανδρέα Παπανδρέου- θεωρεί ότι με τα στοιχεία που γνωρίζει για το θέμα μπορεί να προκαλέσει πρωτοφανείς κραδασμούς όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ αλλά και σε άλλα τμήματα του πολιτικού συστήματος της χώρας, οδηγώντας το σε πλήρη αποσταθεροποίηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», φαίνεται ότι είναι τέτοια τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του ο πρώην υπουργός, που τον κάνουν να πιστεύει βάσιμα ότι μπορεί να λειτουργήσουν ως «πυρηνική ρουλέτα» προς διάφορες κατευθύνσεις… Ακόμα και σήμερα πάντως η υπόθεση της «ροζ βίλας» θεωρείται στο κυβερνών κόμμα ένα από τα στοιχεία που έπληξαν καίρια το ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο εκείνη, ενώ έχει μείνει παροιμιώδης η φράση του Ευάγγελου Γιαννόπουλου το 1995, «σιγά μη μας ρίξουν για ένα κωλόσπιτο…». Μόνο «κωλόσπιτο» δεν ήταν βέβαια η πολυτελής έπαυλη του ζεύγους Παπανδρέου στην Εκάλη και μάλιστα ένα από τα μυστήρια που συνεχίζουν να την περιβάλλουν αφορά τις πραγματικές πηγές χρηματοδότησης για την αγορά της.

Να θυμίσουμε ότι η βίλα είχε «περιγραφεί» για πρώτη φορά στο «πόθεν έσχες» του Ανδρέα Παπανδρέου το 1994 όπου αναφερόταν η αγορά οικοπέδου 3,7 στρεμμάτων, από τους κληρονόμους Λουμίδη, με κτίσμα 532 τ.μ. και με αντίτιμο 170.000.000 δραχμών. Την επόμενη χρονιά μάλιστα τα κτίσματα είχαν επεκταθεί κατά 380 τ.μ. και είχαν προστεθεί χώροι στάθμευσης, πισίνα, υπόγειοι βοηθητικοί χώροι, αποθήκες και ένα εκκλησάκι στον κήπο.

Πέραν της πρόκλησης, το «κενό» που είχε προκύψει τότε αφορούσε το γεγονός ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, από τα περιουσιακά στοιχεία που εμφάνιζε, ένα τέτοιο μεγάλο ποσό για την αγορά, μολονότι είχε πουλήσει στο μεταξύ το σπίτι της μητέρας του στο Ψυχικό. Έτσι στο «πόθεν έσχες» του ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι για να συμπληρώσει το απαιτούμενο ποσό δανείστηκε χρήματα από έξι άτομα του στενού φιλικού του περιβάλλοντος: από τον Γιάννη Αλεξίου, τον μαιευτήρα Θέμη Λαμπρινόπουλο, τον επιχειρηματία Τζορτζ Χάλαγκ, από τον Κάρολο Παπούλια, από τον Γιώργο Κατσιφάρα και τέλος από τον Αντώνη Λιβάνη.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...