sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ο νεκρός «ψάχνει» ακόμα δικαίωση

Σε ποινές κάθειρξης από 12 έως 35 χρόνια καταδικάστηκαν οι οκτώ οπαδοί της Παρτιζάν που είναι υπεύθυνοι για τον άγριο ξυλοδαρμό και το θάνατο φίλου της Τουλούζ τον Μάρτιο του 2009, σε παιχνίδι των δύο ομάδων για το Europa League. Παρά την καταδίκη όμως, η υπόθεση δεν έχει κλείσει,
αφού οι δύο βασικοί υπαίτιοι διαφεύγουν ακόμη της σύλληψης.

Συγκεκριμένα, οι Τζόρτζε Πρέλιτς και Ντέγιαν Πουζίγκασα καταδικάστηκαν ερήμην σε 35 και 32 χρόνια, αντίστοιχα. Από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, τριακονταετή κάθειρξη επιβλήθηκε στους Ιβάν Γκρκόβιτς και Λιούμπομιρ Μάρκοβιτς, ενώ άλλα τέσσερα άτομα καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 12 έως 14 χρόνια.

Οι οκτώ Σέρβοι χούλιγκαν ξυλοκόπησαν με μπαστούνια, ρόπαλα και σιδερόβεργες τον άτυχο Τατόν, ο οποίος ξεψύχησε σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου, αφού έδωσε μάχη επί 12 μέρες.

Κατά τη διάρκεια της δίκης δεκάδες οπαδοί της Παρτιζάν βρέθηκαν έξω από το δικαστήριο, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους ομοϊδεάτες τους και χρειάστηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη προκειμένου να μην προκληθούν επεισόδια.

Ο θάνατος του Τατόν αποτελεί ένα μόνο κρίκο στη μακρά αλυσίδα φαινομένων βίας που ταλανίζουν το σερβικό ποδόσφαιρο, με ομάδες οπαδικών «στρατών» που ξεπήδησαν μετά τον πόλεμο που οδήγησε στο διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...