sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Αυτοπυρπολήσεων συνέχεια και στην Σ. Αραβία


Ένας Σαουδάραβας, ο οποίος είχε αυτοπυρποληθεί στις νότιες περιοχές του βασιλείου, υπέκυψε στα βαριά εγκαύματα που είχε υποστεί, όπως ανακοίνωσαν σήμερα επίσημες πηγές, καταγράφοντας ένα ακόμη κρούσμα αυτοπυρπόλησης στην περιοχή.

Ο 60χρονος άνδρας είχε μεταφερθεί χθες στο νοσοκομείο, έπειτα από την απονενοημένη πράξη του να
περιλούσει το σώμα του με βενζίνη και να βάλει φωτιά, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του γραφείου Πολιτικής Προστασίας της επαρχία Τζιζάν, Γιαχία Καχτάνι.

Ο Καχτάνι δεν αναφέρθηκε στους λόγους που έσπρωξαν τον άνδρα στην αυτοπυρπόληση, η οποία ήρθε να προστεθεί στις πολλαπλές παρόμοιες ακραίες ενέργειες που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό σε πολλές αραβικές χώρες - μεταξύ αυτών στην Αίγυπτο, την Υεμένη, την Αλγερία και την Μαυριτανία - όπου στην ως βασικό κίνητρο έχουν την διαμαρτυρία για τις σκληρές οικονομικές συνθήκες στις χώρες αυτές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μακρά σειρά αυτοπυρπολήσεων ξεκίνησε στις 17 Δεκεμβρίου, όταν ο Τυνήσιος, Μοχάμεντ Μπουαζίζι, αυτοπυρπολήθηκε στη διάρκεια διαδήλωσης κατά της ανεργίας. Ο θάνατός του πυροδότησε νέες διαμαρτυρίες, που το ρεύμα τους οδήγησε στην ανατροπή του προέδρου, Μπεν Άλι.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...