sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Xανιά: το κόκκινο σκαθάρι αφανίζει τους φοίνικες

 


Είναι θέμα εβδομάδων η συνολική προσβολή όλων των φοινίκων του νομού Χανίων, από το γνωστό κόκκινο σκαθάρι (Rhynchophorus Ferrugineus), παρά την έγκαιρη προειδοποίηση από πλευράς των Υπηρεσιών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», με βάση τις καταγραφές της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης το σκαθάρι έχει εντοπιστεί σε όλο σχεδόν τον βόρειο άξονα των Χανίων, από
την περιοχή της Κισάμου, το Κολυμπάρι, τις Βουκολιές, τον Πλατανιά, την περιοχή του Αλικιανού, την πόλη των Χανίων, το Ακρωτήρι, τις Καλύβες, τους Αρμένους, τον Βάμο και τις Βρύσες.
Μόνο στην περιοχή της Γεωργιούπολης δεν έχει καταγραφεί ακόμα αριθμός σκαθαριών, όπως επίσης και στα νότια παράλια: Λαφονήσι, Παλαιόχωρα, Σούγια, Σφακιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση την καταγραφή από τις υπηρεσίες, μέχρι το καλοκαίρι, με τον βαθμό εξάπλωσης του εντόμου, θα προσβληθούν τόσο οι φοίνικες στη Γεωργιούπολης, όσο και οι φυσικές συστάδες που εντοπίζονται στη νοτιοδυτική Κρήτη.
Παρόλο που εδώ και ενάμισι χρόνο, το Τμήμα Φυτοπροστασίας της τότε Νομαρχίας Χανίων είχε επισημάνει το πρόβλημα και είχε προτείνει συγκεκριμένες λύσεις, σε λίγες περιπτώσεις λήφθηκαν τα αναγκαία μέτρα.

econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...