sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Εταιρείες security στα "χνάρια" ακτιβιστών


Ιδιωτική εταιρεία security είχαν προσλάβει τρεις μεγάλες βρετανικές επιχειρήσεις ενέργειας, για να παρακολουθούν περιβαλλοντικούς ακτιβιστές και να αποσπούν πληροφορίες για τη δράση των οικολογικών ομάδων.

Σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα, που διέρρευσαν και τα οποία επικαλείται η “Guardian”, η E.ON., η 2η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής άνθρακα στη Βρετανία, η Scottish Research Group και η Scottish
Power ζήτησαν από την εν λόγω εταιρεία συμβουλές, για το “πώς να κατασκοπεύουν τα mail των οικολόγων, αναθέτει σε έναν πράκτορα να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις τους και του δίνει συμβουλές για το πώς θα καταστεί αρεστός σε αυτούς”.

Η πρακτική πολυεθνικές εταιρείες να προσλαμβάνουν εταιρείες security για να εμποδίσουν τους ακτιβιστές να διεξάγουν εκστρατείες εναντίον τους, είναι ιδιαίτερα συνήθης.

Οι ιδιωτικές αυτές εταιρείες μάλιστα εμφανίζονται ως ακτιβιστές στις λίστες ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και προσλαμβάνουν πράκτορες για να διεισδύουν στις ομάδες ακτιβιστών, προκειμένου να αποσπάσουν πληροφορίες.

Οι μέθοδοι μίας τέτοιας εταιρείας, της Vericola, αποκαλύφθηκαν από τα έγγραφα της Η R. Todd, που διοικεί την εταιρεία αυτή και αναφέρει ότι είναι μία “εταιρεία διαχείρισης κινδύνου”, που προσφέρει υπηρεσίες κατά παραγγελία σε πελάτες “όσον αφορά ενδεχόμενες απειλές” στις επιχειρήσεις τους.

Τα τελευταία 3 χρόνια, η Todd είχε μπει στις λίστες ηλεκτρονικής επικοινωνίας πολλών περιβαλλοντικών οργανώσεων, που έχουν διοργανώσει μεγάλες διαδηλώσεις, όπως τα συλλαλητήρια εναντίον των G20 στο Λονδίνο, διαδηλώσεις εναντίον ενεργειακών σταθμών της Ε.ΟΝ. και της επέκτασης του αεροδρομίου του Heathrow.

Έτσι γνωρίζουν για τις κινητοποιήσεις και έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες, τις οποίες προωθούν στις ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Τα έγγραφα καταδεικνύουν ότι συμβούλευε ένα συνάδελφό της πώς θα προσεγγίσει τους ακτιβιστές για να παρακολουθεί τις συναντήσεις τους, όπου οργανώνονται οι μελλοντικές τους κινητοποιήσεις.

Η ίδια βέβαια υποστηρίζει ότι δεν είναι κατάσκοπος και όλες οι πληροφορίες που έχει προέρχονται από δημόσιες πηγές, ενώ αρνείται ότι η εταιρεία της διεισδύει στις συνεδριάσεις των ακτιβιστικών ομάδων, αφού αυτές είναι ανοιχτές στον καθένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...