sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Τυνησίας


Ο πρωθυπουργός της προσωρινής κυβέρνησης της Τυνησίας Μοχάμεντ Γανούσι ανακοίνωσε την Κυριακή (27//2) σε συνέντευξη Τύπου την παραίτησή του, έπειτα από τις διαδηλωσεις και τα βίαια επεισόδια που συγκλονίζουν τις τελευταίες ημέρες την πρωτεύουσα Τύνιδα και έχουν προκαλέσει το θάνατο τριών ανθρώπων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πρωθυπουργός ορκίστηκε ο Μπέτζι Κάιντ Σέμπσι.

Μιλώντας στον Τύπο ο Γανούσι δήλωσε: "Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του πρωθυπουργού"
και πρόσθεσε: "Δεν θα γίνω ο πρωθυπουργός της καταστολής".

"Δεν είμαι ο τύπος του ανθρώπου που θα πάρει αποφάσεις που μπορεί να προκαλέσουν θύματα", δήλωσε εξηγώντας την απόφασή του.

Από το Σάββατο έχουν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ενώ πολλοί έχουν τραυματιστεί, στις συγκρούσεις που σημειώνονται μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας στο κέντρο της Τύνιδας.

Ο Γανούσι ανέλαβε πρωθυπουργός στη μεταβατική κυβέρνηση που σχηματίστηκε στην Τυνησία μετά την αποχώρηση στις 14 Ιανουαρίου του πρώην προέδρου Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι.

Ο Πρωθυπουργός του Μπεν Αλι από το 1999 ως την πτώση του, ο Γανούσι σχημάτισε στις 17 Ιανουαρίου μία πρώτη κυβέρνηση, στην οποία κατείχαν θέσεις κλειδιά πολλά μέλη του καθεστώτος του Μπεν Αλι. Πέντε υπουργοί παραιτήθηκαν τις επόμενες ημέρες.

Δέκα ημέρες αργότερα ο Γανούσι ανακοίνωσε το σχηματισμό μίας νέας μεταβατικής κυβέρνησης στην οποία δεν συμμετείχαν οι υπουργοί του παλαιού καθεστώτος.

Στις 25 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε μία διαδήλωση, στην οποία εκτιμάται ότι πήραν μέρος περίπου 100.000 άνθρωποι, οι οποίοι ζητούσαν την παραίτηση της κυβέρνησής του, ενώ ούτε η ανακοίνωση ότι θα διεξαχθούν εκλογές τον Ιούλιο έχει καταφέρει να ηρεμήσει τους διαδηλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...