sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

ΕΦΤΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΟ «HELLENIC SPIRIT» ΜΕ 50 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ 4,300 ΚΙΝΕΖΟΥΣ


Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στο λιμάνι του Ηρακλείου ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο Κινέζος πρέσβης Λούο Λινκουάν, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θανάσης Καρούντζος, υποδέχτηκαν τους 4.300 περίπου Κινέζους που έφτασαν από την Λιβύη, και αφίχθηκαν με τα πλοία της ΑΝΕΚ ‘Ελλίνικ Σπίριτ’ και ‘Ολύμπικ Τσάμπιον’.
Ανάμεσα στους επιβάτες των πλοίων βρίσκονται και περισσότεροι από 50 Έλληνες που επαναπατρίστηκαν.
Οι χιλιάδες Κινέζοι που βρίσκονται ήδη στο νησί μας, μετά τον έλεγχο, επιβιβάστηκαν στα δεκάδες
τουριστικά λεωφορεία που περίμεναν στο λιμάνι του Ηρακλείου, και ακολούθησε η προώθησή τους στα ξενοδοχειακά καταλύματα που έχουν κλειστεί στις περιοχές Αμμουδάρα, Γούβες Χερσόνησο και Μάλλια.
Νωρίτερα τον Κινέζο πρέσβη στην Αθήνα Λούο Λι υποδέχτηκε στην Περιφέρεια Κρήτης ο Σταύρος Αρναουτάκης, όπου συζητήθηκε αναλυτικά η επιχείρηση που έχει στηθεί για την υποδοχή των χιλιάδων Κινέζων που καταφθάνουν στο νησί με επιβατηγά πλοία από την Λιβύη. Ο πρέσβης της Κίνας μίλησε με θερμότητα για την χώρα μας και την Κρήτη λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Η Ελλάδα είναι ο καλύτερος μας φίλος. Η σημερινή βοήθειά σας θα αφήσει μια σημαντική ρίζα στην Κινεζική ιστορία» υπογράμμισε , παρουσία του στρατιωτικού ακολούθου κ. Λι και Κινέζων δημοσιογράφων από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης .
Ο πρέσβης της Κίνας με ιδιαίτερα θερμότητα απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη σημείωσε ότι «στα δύσκολα φαίνονται οι φίλοι», ενώ θυμήθηκε την σημαντική και πάλι βοήθεια της χώρας μας το 1997 όταν είχαν σημειωθεί αναταραχές στην Αλβανία. Τότε η Ελληνική Κυβέρνηση, είπε ο Κινέζος πρέσβης, είχε στείλει μια φρεγάτα η οποία και παρέλαβε τους Κινέζους πολίτες από την σπαρασσόμενη Αλβανία.
Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε από την πλευρά του ότι υπάρχουν ιστορικοί δεσμοί φιλίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Κίνα, και σε αυτή την δύσκολη συγκυρία που έχει δημιουργηθεί στην Λιβύη, η χώρα μας και η Κρήτη ανταποκρίνονται και πάλι, προκειμένου οι Κινέζοι πολίτες που καταφθάνουν με τα επιβατηγά πλοία να βρουν ένα ασφαλές περιβάλλον, έως ότου επιστρέψουν στην χώρα τους.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του γενικού σχεδιασμού που υπάρχει, για την υποδοχή των 6000 περίπου Κινέζων έχουν κλειστεί ξενοδοχειακές μονάδες σε Αμμουδάρα, Γούβες Χερσόνησο και Μάλλια. Όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης στην Χερσόνησο πρόκειται να λειτουργήσει μια πλήρως επανδρωμένη μονάδα του ΕΚΑΒ σε 24ωρη βάση.
Ο Κινέζος πρέσβης σημείωσε παράλληλα ότι τα τελευταία 24ωρα η χώρα μας και η Κρήτη, αποτελούν την πρώτη είδηση στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα της χώρας, όπως είναι το δορυφορικό ενημερωτικό δίκτυο CCTV, που έχει στείλει ήδη δημοσιογράφους στο νησί μας καλύπτοντας το γεγονός της άφιξης των Κινέζων πολιτών.
Ο Σταύρος Αρναουτάκης υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης τα τελευταία χρόνια έχει στενή συνεργασία με τις νοτιοδυτικές επαρχίες της Κίνας, για την προώθηση αγροτικών προϊόντων του νησιού μας με πρώτο στη λίστα το ελαιόλαδο. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης έδωσε ως αναμνηστικά δώρα στον Κινέζο πρέσβη και στην σύζυγο του βιβλίο για το Κρητικό ελαιόλαδο μεταφρασμένο στην Κινεζική γλώσσα, όπως επίσης βιβλίο για τον μεγάλο Κρητικό συγγραφέα και στοχαστή Νίκο Καζαντζάκη, αλλά και ένα CD με μουσικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι.
2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...