sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Χωρίς οδοντιατρική περίθαλψη ο ΟΠΑΔ

Χωρίς οδοντιατρική περίθαλψη μένουν ουσιαστικά οι ασφαλισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, μετά την τελευταία απόφαση του ΟΠΑΔ σύμφωνα με την οποία, δικαίωμα της συνταγογράφησης έχουν πλέον μόνο οι συμβεβλημένοι οδοντίατροι.

Αυτό επισημαίνει με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη το προεδρείο του Οδοντιατρικού Συλλόγου
Αττικής χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως πλήγμα για την οδοντιατρική. Οι ασφαλισμένοι - σημειώνει - θα αναγκασθούν να πληρώνουν από την τσέπη τους εξ΄ ολοκλήρου τη δαπάνη, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι οδοντίατροι.

Η έλλειψη οδοντιάτρων στον ΟΠΑΔ αποδίδεται στις πολύ χαμηλές τιμές του κρατικού τιμολογίου που δεν ανταποκρίνεται ούτε στο 1/3 του κόστους των παρεχομένων υπηρεσιών και το οποίο έχει να αναθεωρηθεί από το 1993.

Σύμφωνα με ότι ίσχυε μέχρι σήμερα, οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ αποζημιώνονταν βάσει του κρατικού τιμολογίου που έδινε τη δυνατότητα κάλυψης της συνολικής δαπάνης έστω σε ένα ποσοστό της τάξης του 15% – 20%, ιδιαίτερα εάν υπήρχαν προσθετικές εργασίες.

Ο οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής καταγγέλλει οτι η στάση της πολιτείας απαξιώνει την Οδοντιατρική και οδηγεί στον αποκλεισμό των οδοντιατρικών πράξεων από το κρατικό σύστημα Υγείας, παρά το γεγονός οτι η χώρα μας βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα στοματικής Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ζητούν από την πολιτεία την αναπροσαρμογή των τιμών των οδοντιατρικών πράξεων κατόπιν κοστολόγησης και τη σύναψη συμβάσεων που να επιτρέπουν την αξιοπρεπή παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών.

iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...