sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

SEX: Μπορούν να προκληθούν "μηχανικές" βλάβες;

Για πολλούς αυτού του είδους το σεξ είναι το μεγαλύτερο ταμπού. Για κάποιους άλλους πάλι όχι. Και στις δύο περιπτώσεις όμως δεν παύει να κρύβει κινδύνους.
H δαιμονοποίηση του πρωκτικού σεξ ως μη φυσιολογικό (παρά φύση) συχνά οδηγεί στον αφορισμό του. Aνεξάρτητα από την ηθική διάσταση όμως υπάρχει και αυτή της υγείας, η οποία πρέπει να μας
προβληματίζει περισσότερο.
Μπορεί να κολλήσω ΣΜΝ;
Η πρωκτική επαφή χωρίς προφυλακτικό δεν αποκλείει τη μετάδοση σεξουαλικών νοσημάτων. Έτσι εξακολουθεί να υπάρχει ο κίνδυνος για γονόρροια, χλαμύδια, HPV (που μπορεί να προκαλέσει κονδυλώματα αλλά και να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του πρωκτού), έρπητα, ηπατίτιδα β, AIDS κ.λπ. Επιπλέον μπορεί να προκληθούν μηχανικές βλάβες, διαταράσσοντας τη διαδικασία της αφόδευσης αλλά και τραυματισμοί στον πρωκτό, καθώς και μερική ή και ολική (ειδικά σε περίπτωση βίαιης επαφής) ρήξη του έσω σφιγκτήρα, ο οποίος συγκρατεί τα κόπρανα με αποτέλεσμα το άτομο να εμφανίσει ακράτεια.
Αν είστε γυναίκα...
Ο κίνδυνος να κολλήσετε κάποιο ΣΜΝ είναι μεγαλύτερος απ' ό,τι ένας άντρας, αφού το γυναικείο έντερο μπορεί να μολυνθεί πιο εύκολα από το πέος. Επίσης οι γυναίκες γενικά εμφανίζουν λιγότερα συμπτώματα, με αποτέλεσμα συχνά να μη γνωρίζουν αν μολύνθηκαν. Πολλές μάλιστα αναπτύσσουν και πυελική φλεγμονή εξαιτίας αυτής της άγνοιας,
η οποία αυξάνει τον κίνδυνο στείρωσης και εξωμήτριας κύησης.
...και αν είστε άντρας
Η μετάδοση λοιμώξεων και μολύνσεων είναι συχνότερες στην πρωκτική επαφή, καθώς το πέος μπορεί να τραυματιστεί πιο εύκολα, ενώ σε περιπτώσεις βίαιης επαφής οι πιθανότητες τραυματισμού αυξάνουν. Επιπλέον το ενδεχόμενο «κατάγματος» του πέους είναι μεγαλύτερο λόγω της αυξημένης αντίστασης του σφιγκτήρα.
Υπάρχει ευχαρίστηση;
Στην περιοχή του πρωκτού υπάρχουν νευρικές απολήξεις, επομένως μπορεί να υπάρξει σεξουαλικός ερεθισμός. Αν και ο πρωκτός δεν είναι κατασκευασμένος για να υποδέχεται το πέος σε στύση, ο άντρας έχει την ίδια ή ίσως και εντονότερη αίσθηση όπως και στην κολπική επαφή, ενώ το πρωκτικό σεξ μπορεί να είναι ευχάριστο και για τη γυναίκα.
Προφυλαχτείτε
Αν επιμένετε στο πρωκτικό σεξ, παίρνετε πάντα προφυλάξεις χρησιμοποιώντας διαφορετικό προφυλακτικό αν έρθετε και σε κολπική επαφή. Μην ξεχνάτε ότι το ορθό έχει εκατομμύρια μικρόβια και η επιμόλυνση του κόλπου, της πυέλου και του ουροποιητικού συστήματος μπορεί να έχει συνέπειες και για τα δύο φύλα.
 
dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...