sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Όλη η Ελλάδα ένα συλλαλητήριο

Μία δυναμική και ηχηρή απάντηση αναμένεται να δώσουν οι εργαζόμενοι, την Τετάρτη, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, για τα ασφυκτικά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης που αφορούν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα.

Οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μεταξύ αυτών δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, ασφαλιστικά ταμεία, πολεοδομίες, τελωνεία, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, ΠΝΟ, τραπεζικοί υπάλληλοι, δημοσιογράφοι βενζινοπώλες, έμποροι, βγαίνουν αγανακτισμένοι στους δρόμους για να
διαδηλώσουν κατά των μέτρων, ζητώντας παράλληλα νέο μισθολόγιο χωρίς περικοπές, επιστροφή των δώρων, και καμία αλλαγή στο ασφαλιστικό.
Οι συγκεντρώσεις



Συγκεκριμένα, στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 11:00 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Την ίδια ώρα, ξεχωριστή συγκέντρωση, στην Ομόνοια θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.

Στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώσεις θα γίνουν στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο της πόλης και στο Άγαλμα Βενιζέλου (ΠΑΜΕ). Aνάλογες διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις της χώρας.

Ποιοι απεργούν

Νοσοκομειακοί γιατροί- Φαρμακοποιοί-Οδοντίατροι

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται την Τετάρτη στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν σε όλη τη χώρα στην πανελλαδική απεργία ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ.

Όπως έχουν ήδη ανακοινώσει, καλούν τα μέλη τους στις 10:00 το πρωί σε προσυγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Θεσσαλονίκης και καλούν τους πολίτες να εξυπηρετούνται από τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Επίσης, στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι οδοντίατροι όλης της χώρας ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Εκπαιδευτικοί

Στους δρόμους βγαίνουν για δεύτερη ημέρα και οι εκπαιδευτικοί, αυτή τη φορά όμως δίνουν «ραντεβού» για το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Τα αιτήματά τους είναι κυρίως οικονομικά, αλλά και η αντίθεσή τους σε διάφορα μέτρα του υπουργείου Παιδείας, μεταξύ των οποίων και οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Αύριο αναμένεται να προστεθούν στους απεργούς και οι εκπαιδευτικοί των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Έμποροι-δικηγόροι

Το κλείσιμο των καταστημάτων όλης της χώρας αποφάσισε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Ωστόσο, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συστήσει στον εμπορικό κόσμο της Αθήνας να διατηρήσει τα καταστήματά του ανοικτά και να διακόψουν την λειτουργία τους μόνο κατά την διάρκεια της πορείας. Τα καταστήματα του Πειραιά θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής. Από τα καθήκοντά τους θα απέχουν σήμερα και οι δικηγόροι.

Μέσα μαζικής ενημέρωσης


Οι Ενώσεις αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, κατεβάζοντας «ρολά» σε όλα τα ΜΜΕ.

Το «παρών» στο συλλαλητήριο θα δώσουν και τα μέλη της Π.Ο.Α.Σ.Υ., ενώ στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι υπάλληλοι στους Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. και στις δημόσιες υπηρεσίες.

Μέσα μαζικής μεταφοράς

Κανονικά θα κινούνται το Τραμ και το Μετρό, το οποίο όμως θα πηγαίνει μόνο μέχρι Δουκίσσης Πλακεντίας, καθώς λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ δεν θα εξασφαλίζεται Υπηρεσία Κυκλοφορίας για τους συρμούς του Μετρό, αφού το δίκτυο ανήκει στον ΟΣΕ.

Ο Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα κινηθεί από τις 9:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα μείνουν ακινητοποιημένα.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδος, η κατάσταση φαίνεται να ομαλοποιείται σχετικά, ενώ την Παρασκευή θα υπάρξουν στάσεις εργασίας στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από τις 11 το πρωί έως τις 4:30 το απόγευμα.

Αλλαγές στις πτήσεις

Σε ματαίωση και αναβολή πτήσεων θα προχωρήσουν οι αεροπορικές εταιρείες Aegean Airlines και η Olympic Air, εξ’ αιτίας της τετράωρης στάσης εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι, που έχουν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, αύριο.

Ειδικότερα, η Aegean ματαιώνει τις πτήσεις από Αθήνα μετ' επιστροφής για Σητεία, Σάμο, Κω, Ηράκλειο, Μύκονο, Σαντορίνη, Χίο, δύο πτήσεις για Μυτιλήνη και δύο για Αλεξανδρούπολη. Επίσης, ματαιώνει τις πτήσεις A3 734/735 Θεσσαλονίκη- Σάμος - Θεσσαλονίκη και Α3 716/717 Θεσσαλονίκη - Μυτιλήνη - Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, η Aegean αναγκάζεται να αλλάξει την ώρα αναχώρησης σε 13 σκέλη πτήσεων του δικτύου εσωτερικού, καθώς και σε 19 σκέλη πτήσεων του εξωτερικού της δικτύου.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία σημειώνει ότι θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τους περισσότερους επιβάτες των ακυρωμένων πτήσεων, προκειμένου να τους προωθήσει σε άλλες πτήσεις του δικτύου της καθώς και να τους ενημερώσει για τις αλλαγές στις ώρες αναχώρησης.

Από την πλευρά της η Olympic Air ματαιώνει τις πτήσεις από Αθήνα μετ' επιστροφής για Θεσσαλονίκη, Χανιά, Μυτιλήνη, Ρόδο, δύο πτήσεις για Ηράκλειο, Σάμο, Αλεξανδρούπολη και τρεις για Χίο.

Για περισσότερα:

* Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, www.aia.gr και 210 3530000
* Olympic Air 8018010101 (από σταθερό) και 210 3550500 (από κινητό)
* Aegean 8011120000 (από σταθερό) και 210 6261000 (από κινητό)


Έκκληση Παπουτσή για ειρηνική διαδήλωση


Έκκληση απήυθυνε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, από το βήμα της Βουλής, προκειμένου να γίνει μία ειρηνική διαδήλωση, χωρίς επεισόδια.

«Αύριο είναι ημέρα γενικής απεργίας. Είναι ημέρα εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων, τις οποίες διοργανώνουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, οργανώσεις των εργατοϋπαλλήλων της χώρας μας, πολιτικά κινήματα και πολιτικές οργανώσεις.

Έκρινα ότι έπρεπε πριν αρχίσω την ομιλία μου επί του νομοσχεδίου να απευθύνω από το βήμα της Βουλής μία έκκληση. Έκκληση προς όλους. Έκκληση ειλικρίνειας και ειλικρινούς ανησυχίας. Αύριο είναι μια ημέρα κρίσιμη. Έχω την αίσθηση ότι όλοι, μα όλοι, όσοι έχουν την ευθύνη της διοργάνωσης των αυριανών εκδηλώσεων πρέπει να έχουν και την απόλυτη ευθύνη της περιφρούρησης αυτών των εκδηλώσεων. Έχω την αίσθηση ότι είναι δημοκρατικό καθήκον κάθε Έλληνα πολίτη να διαδηλώσει εκφράζοντας τις αντιρρήσεις του στην πολιτική της όποιας κυβέρνησης αλλά την ίδια στιγμή είναι υποχρέωση εκείνων που πιστεύουν στο δημοκρατικό κίνημα να περιφρουρήσουν την ειρηνική διαδήλωση, να περιφρουρήσουν την ειρηνική συγκέντρωση, την ειρηνική έκφραση των αντιρρήσεων, της κριτικής και της αμφισβήτησης στις πολιτικές της κυβέρνησης.

 Η χώρα μας, ο λαός μας, έχει μόνο να κερδίσει από την περιφρούρηση του δημοκρατικού δικαιώματος του έλληνα πολίτη για την ειρηνική διαμαρτυρία. Η Ελλάδα έχει μόνο να κερδίσει αν αποδείξει στη διεθνή κοινότητα που έχει στραμμένα τα βλέμματά της σε εμάς ότι διαχειρίζεται μία κρίση εκφράζοντας την ανάγκη του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας να πορευθούμε με απόλυτη σιγουριά στο μέλλον αλλά ταυτόχρονα δέχεται τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού με ειρηνικό τρόπο.

Καλώ λοιπόν όλους, όλους όσους έχουν την ευθύνη των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων να αναλάβουν και την ευθύνη της πλήρους περιφρούρησης, της ειρηνικής διεξαγωγής και των συγκεντρώσεων και της πορείας».

«Αστακός» η πρωτεύουσα για την απεργία

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία ενόψει της πανελλαδικής απεργίας και των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο κέντρο της Αθήνας για την πρόληψη και καταστολή τυχόν επεισοδίων.

Με διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα ενισχύσεις από αστυνομικές δυνάμεις από διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται σε όλες τις συγκεντρώσεις και κατά μήκος των πορειών και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι διαταγές που έχουν δοθεί είναι να μην προκαλούν με την παρουσία τους αλλά να εφαρμόζουν το νόμο σε κάθε περίπτωση.

Οι επιτελείς της αστυνομίας έχουν καταστρώσει σχέδια ειδικά για την φύλαξη κτιρίων που μπορεί να γίνουν στόχος επιθέσεων ή άλλων ενεργειών.

Παράλληλα με τα ΜΑΤ, ΥΜΕΤ και άλλες δυνάμεις τάξης θα υπάρχουν ομάδες της Ασφάλειας, της Υπηρεσίας ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης οι οποίες θα κινούνται συνεχώς στο κέντρο και θα προβαίνουν σε συλλήψεις σε περίπτωση που σημειωθούν επεισόδια. 

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...