sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Το βίντεο με τη φραστική επίθεση φοιτητών στον Παπανδρέου


Επεισοδιακή ήταν η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο πανεπιστήμιο Humboldt της Γερμανίας, καθώς περίπου 30 φοιτητές ξεκίνησαν φραστική επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι φοιτητές μπήκαν στην αίθουσα όπου μιλούσε ο κ. Παπανδρέου και φώναξαν συνθήματα περί “ξεπουλήματος της Ελλάδας”.

Ένα από τα συνθήματα που φώναζαν ήταν "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, να ληστεύει το λαό".

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε στο βήμα έναν από τους φοιτητές για να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση της αστυνομίας, που έβγαλαν τους φοιτητές από την αίθουσα.

Ο πρωθυπουργός βγήκε για λίγο και επέστρεψε για να συνεχίσει την ομιλία του.

"Εγώ θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις των παιδιών", είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας μάλιστα την πρόταση αν υπάρχει κάποιος εκπρόσωπός τους να λάβει το λόγο. "Χρειάζεται ο διάλογος, εγώ είμαι ανοιχτός στο διάλογο", είπε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι "στην Ελλάδα χρειάζεται να κάνουμε μεγάλες αλλαγές», σημειώνοντας ότι «μακάρι η διαμαρτυρία από μόνη της να έλυνε το πρόβλημα στην Ελλάδα".
Αλλά και έξω από το πανεπιστήμιο εκτός από τους έλληνες φοιτητές υπήρχαν και γερμανοί φοιτητές που ανήκουν στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και οι οποίοι με συνθήματα προσπαθούσαν να εισέλθουν στο κτίριο.

Μάλιστα, οι φοιτητές χτυπούσαν με τα χέρια τους τις πύλες του πανεπιστημίου, βρίζοντας τους αστυνομικούς που τους εμπόδιζαν να ξαναμπούν μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου.

Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, προειδοποίησε για τον κίνδυνο να μην μπορέσει ο ελληνικός λαός να σηκώσει το βάρος του διογκούμενου χρέους, εάν δεν αντιμετωπιστεί το ζήτημα των επιτοκίων και της αποπληρωμής της βοήθειας προς την Ελλάδα.
"Πρέπει να προσέξουμε ώστε οι τόκοι για τη βοήθεια της ΕΕ να μην είναι υπερβολικά υψηλοί", τόνισε ο πρωθυπουργός. Παρέπεμψε και στον ιδιωτικό τομέα, σημειώνοντας ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να γίνουν ανταγωνιστικές προς τις γερμανικές αν χρειάζεται να πληρώνουν μεγαλύτερους τόκους. Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι "η Ελλάδα θα επιστρέψει τη βοήθεια" που παίρνει σήμερα.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου, είπε ότι έχουν δρομολογηθεί ήδη επώδυνες και βαθιές δομικές μεταρρυθμίσεις, ενώ τόνισε ότι η γραμμή ιδιωτικοποιήσεων θα συνεχιστεί.Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η χώρα παίρνει όλα τα μέτρα που χρειάζονται για να αποτραπεί μία αναδιάρθρωση του χρέους και να αποφευχθεί η πτώχευση της χώρας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται από τη Δευτέρα (21/2) στο Βερολίνο προκειμένου να έχει μια σειρά επαφών, ενώ την Τρίτη (22/2) θα συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Δήλωση Πεταλωτή
"Την ώρα που ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ηγείται της εθνικής προσπάθειας του λαού μας για να αλλάξουμε και να σώσουμε οριστικά τη χώρα, ορισμένοι, με τις άγονες διαμαρτυρίες τους και την ανεύθυνη στάση τους επιχειρούν να υπονομεύσουν αυτήν την προσπάθεια", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, τη Δευτέρα (21/02) το βράδυ.

Πρόσθεσε δε ότι το κάνουν "ακόμη και σε μια στιγμή που ο πρωθυπουργός δίνει αυτή τη μάχη στο εξωτερικό" και υπογράμμισε ότι "έτσι, δεν πληγώνουν την κυβέρνηση, όπως ίσως θέλουν να πιστεύουν", αλλά "πληγώνουν τη χώρα".

"Όμως ματαιοπονούν. Γιατί η απόφαση που αφορά τη δέσμευσή μας να δώσουμε τη μάχη για τη σωτηρία της χώρας και το μέλλον όλων μας, το δικό μας και των παιδιών μας, είναι εθνική, συλλογική και γι’ αυτό θα την κερδίσουμε", τόνισε ο κ. Πεταλωτής



Έλληνες και Γερμανοί φοιτητές εναντίον του Παπανδρέου
Ανέβηκε από RNBook. - Βίντεο με οικογένειες και φίλους από όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...