sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Τρομοκρατικό χτύπημα στο 91`!

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκης, επικρατώντας με 2-1 χάρη στο γκολ του Ραφίκ Τζιμπούρ, στην εκπνοή του αγώνα! Αγκαλιά με τον τίτλο του πρωταθλητή πλέον οι ερυθρόλευκοι, που άνοιξαν τη διαφορά τους από τους πράσινους, στους 10 βαθμούς. Καλύτερος στα σημεία ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος, ανώτερος στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός. Για πέναλτι του Τοροσίδη στο πρώτο μέρος και λανθασμένη υπόδειξη οφ σάιντ σε γκολ του Κατσουράνη στο δεύτερο, διαμαρτύρονται οι πράσινοι. Αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Τοροσίδης.
Νεύρα, διαμαρτυρίες και... γκολ
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με πέντε λεπτά καθυστέρηση, λόγω ρίψης αντικειμένων και κροτίδων από
τους οπαδούς του γηπεδούχου, πίσω από την εστία του Τζόρβα. Το παιχνίδι στο πρώτο του μισό χαρακτηρίστηκε από τα πολλά δυνατά μαρκαρίσματα στη μεσαία γραμμή, ενώ δεν έλειψαν και τα νεύρα μεταξύ των παικτών, όπως του Νίνη με τον Μπράβο και του Σισέ με τον Τοροσίδη.
Στο 20ό λεπτό, οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν φάουλ σε πολύ καλό σημείο έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού και με πανέξυπνη κομπίνα, ο Ιμπαγάσα πάσαρε στον Μιραλάς, ο τελευταίος βγήκε αμαρκάριστος απέναντι στον Τζόρβα και πλάσαρε ιδανικά για το 1-0.
Πράσινες φωνές στην εκπνοή
Ενα γκολ που ήταν και η πιο σημαντική αγωνιστική στιγμή του πρώτου μέρους, με τους φιλοξενούμενους πάντως να διαμαρτύρονται έντονα για τη φάση του 44ου λεπτού, ζητώντας πέναλτι για χέρι του Τοροσίδη. Ο διεθνής μπακ στην προσπάθειά του να γυρίσει τη μπάλα με το κεφάλι στον Πάρντο, πιεζόμενος και από τον Νίνη, γλίστρησε και πέφτοντας στο έδαφος, φάνηκε να τη βρίσκει με το απλωμένο χέρι του, με τον διαιτητή να δείχνει επιθετικό φάουλ στον αμυντικό του Ολυμπιακού.
Ανώτερος ο Παναθηναϊκός στην επανάληψη
Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και σε αυτό έπαιξε ρόλο η ανάκαμψη του Ζιλμπέρτο Σίλβα -που δεν ήταν καλός στο πρώτο μέρος- αλλά και η αγωνιστική άνοδος του Λέτο. Ο αργεντινός ήταν όλα τα λεφτά για το Τριφύλλι και δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες προσπάθειες της ομάδας του, περνούσαν από τα πόδια του.
Ηταν μάλιστα και ο άνθρωπος που έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 58ο λεπτό, με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση δεξιά, σε μια φάση που φάνηκε να πηγαίνει για σέντρα και που βέβαια φέρει πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης, ο Ούρκο Πάρντο. Το γκολ αυτό, έδωσε φτερά στους παίκτες του Φερέιρα, που πίστεψαν και πάλι για τα καλά, πως έχουν ρόλο πρωταγωνιστή στοπαιχνίδι Θα μπορούσαν να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ μάλιστα, όταν ο Σισέ μπήκε στην περιοχή του Πάρντο από πλάγια θέση δύο φορές, αλλά δεν τελείωσε τις φάσεις όπως θα ήθελε.
Ροντέο το ματς!
Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός είχε δύο πολύ καλές στιγμές με τα σουτ του Ριέρα που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τζόρβας, ενώ η μεγάλη στιγμή ανήκε στους πράσινους, στο 72ο λεπτό. Ηταν η σέντρα του Λέτο για τον Σισέ, η κεφαλιά του τελευταίου που αποκρούστηκε από τον Πάρντο, ενώ στη συνέχεια σταμάτησε και στο αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Η φάση που ξεσήκωσε (και πάλι) τους φιλοξενούμενους πάντως, σημειώθηκε στο 81ο λεπτό, όταν ο Κατσουράνης σκόραρε από κοντά μετά το σουτ του Ζιλμπέρτο Σίλβα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ καθώς ο έλληνας μέσος υποδείχτηκε σε θέση οφ σάιντ.
Μίλησε η... παράδοση
Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα οδηγούταν στην ισοπαλία, ήρθε ο Ραφίκ Τζιμπούρ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, να εκμεταλλευτεί τη σέντρα του Ζαϊρί και την πάσα με τον ώμο (!) του Ντουντού, για να γράψει το 2-1 με κοντινή προβολή! Γκολ που ήταν το έβδομο του αλγερινού απέναντι στο Τριφύλλι και ξεσήκωσε νέες διαμαρτυρίες από τους πράσινους για ενδεχόμενο οφ σάιντ του Πάντελιτς που ήταν δίπλα στον αλγερινό!
Στα επόμενα δευτερόλεπτα, λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια ο Σισέ με τον Τοροσίδη, ενώ ο τελευταίος αποβλήθηκε λίγο αργότερα, για χτύπημα εκτός φάσης στον Λέτο. Φάση που ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη, πριν από το τελευταίο σφύριγμα του Καλόπουλου.
 
sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...