sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Στα 450 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη της Coca Cola 3Ε το 2010


Στα 450 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της Coca Cola 3Ε στο σύνολο της χρήσης 2010.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας σήμερα, Τετάρτη, τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη στο σύνολο της χρήσης 2010 ανήλθαν σε 450 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 8% έναντι του προηγούμενου έτους. Τα συγκρίσιμα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 1,24 ευρώ, αυξημένα κατά 9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) ανήλθαν
σε 682 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 5% έναντι του προηγούμενου έτους. Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 6,79 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ο όγκος πωλήσεων διαμορφώθηκε σε 2.100 εκατ. κιβώτια, σημειώνοντας αύξηση 1% έναντι του 2009.

Οι καθαρές ταμειακές ροές ανήλθαν σε 549 εκατ. ευρώ το 2010, σταθερές σε σύγκριση με το 2009. Στο τέταρτο τρίμηνο του 2010, τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 33 εκατ. ευρώ, έναντι 6 εκατ. κ ευρώ ατά την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) ανήλθαν σε 61 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Ο όγκος πωλήσεων διαμορφώθηκε σε 481 εκατ. κιβώτια, σημειώνοντας αύξηση 6% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2009.

Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 1,49 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 7% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους. Οι καθαρές ταμειακές εκροές ανήλθαν σε 94 εκατ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2010, σε σχέση με τις καθαρές ταμειακές εισροές ύψους 27 εκατ. ευρώ έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι τα καθαρά κέρδη της Coca Cola το τέταρτο τρίμηνο θα διαμορφώνονταν στα 35,3 εκατ. ευρώ, ενώ για το σύνολο της χρήσης ανέμεναν καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 8,5% στα 452,5 εκατ. ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola 3Ε κ. Δώρος Κωνσταντίνου δήλωσε για τα οικονομικά αποτελέσματα τα εξής:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι σε επίπεδο κερδών για το 2010 και παρά τις συνεχιζόμενες δυσμενείς οικονομικές συνθήκες στις περισσότερες από τις χώρες μας, η Coca-Cola Τρία Έψιλον σημείωσε σημαντική απόδοση. Συνεχίσαμε να ενισχύουμε τη θέση μας στην αγορά, να βελτιώνουμε την αποδοτικότητά μας και να διατηρούμε ισχυρές ταμειακές ροές. Συγχρόνως, η παρουσία μας σε μεγάλο αριθμό χωρών με διαφορετικά χαρακτηριστικά μας επέτρεψε να διατηρήσουμε σε υψηλά επίπεδα την κερδοφορία μας.»

» Όσον αφορά στο τρέχον έτος, είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ορισμένες από τις βασικές χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε παρουσιάζουν ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης. Παρόλα αυτά παραμένουμε επιφυλακτικοί, καθώς άλλες σημαντικές χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες, ενώ αναμένουμε συνέχεια στις ανοδικές τάσεις των πρώτων υλών. Ο σχεδιασμός μας γίνεται σε βάθος χρόνου και κατά συνέπεια αυξάνουμε τις προβλεπόμενες κεφαλαιουχικές μας δαπάνες για την περίοδο 2011 - 2013 σε 1,5 δισ. ευρώ.»

» Ταυτόχρονα παραμένουμε προσηλωμένοι στη βελτίωση της αποδοτικότητας μας και στην βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα συνεχίσουμε τη δημιουργία ισχυρών ταμειακών ροών και αυξάνουμε τον στόχο για την περίοδο 2011-2013 σε 1,6 δισ. ευρώ περίπου.»

Δημοσίευση: 09 Φεβ. 2011, 08:55
Εντός των προβλέψεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...