sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Συρίγος στην δίκη Κεντέρη-Θάνου: Μαϊμού το τροχαίο, οργανωτής ο Τζέκος


Την πληροφορία για «μαϊμού» τροχαίο ατύχημα, την οποία έλαβε από πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος των δυο αθλητών, κατονομάζοντας μάλιστα τον προπονητή Χρήστο Τζέκο ως οργανωτή του τροχαίου, κατέθεσε στο δικαστήριο, όπου εκδικάζεται η υπόθεση των ολυμπιονικών Κατερίνας Θάνου και Κώστα Κεντέρη, ο δημοσιογράφος της «Ε» Φίλιππος Συρίγος.

Επικαλούμενος δε το δημοσιογραφικό απόρρητο, δεν κατονόμασε την πηγή του, τονίζοντας ότι "ο δημοσιογράφος επικοινωνεί μόνο με την κοινή
γνώμη, δεν είναι συνεργάτης ούτε της αστυνομίας ούτε της Δικαιοσύνης, ούτε των αρχών".
Μεταξύ άλλων ανέφερε: "Δεν είπα ποτέ ότι οι αθλητές ήταν ντοπέ. Μόνο τις συμπεριφορές και το αποτέλεσμα μπορώ να εξετάσω. Με την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο απέφυγαν τον έλεγχο. Μπορεί να μην υπάρχει σχετικός κανονισμός αλλά δεν είθισται να γίνεται έλεγχος (ντόπινγκ) προς νοσηλευόμενους ασθενείς".
Σχετικά με τον έλεγχο ντόπινγκ εξήγησε ότι σύμφωνα με δικές του πληροφορίες ήταν διαταγή του τότε πρόεδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, ο οποίος πιέστηκε από τις μεγάλες δυνάμεις του στίβου, που θεωρούσαν ότι οι δύο ολυμπιονίκες τελούσαν υπό διαρκή κάλυψη.
Η κατάθεση του Φίλιππου Συρίγου ολοκληρώθηκε και η δίκη συνεχίζεται. Απόντες από τη διαδικασία, παρά την προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου για αυτοπρόσωπη εμφάνισή τους, είναι και σήμερα οι Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου.
Κατά την έναρξη της διαδικασίας η υπεράσπιση Κεντέρη υποστήριξε ότι ο εντολέας της βρίσκεται οικογενειακώς στο εξωτερικό για σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η οικογένειά του.
Το δικαστήριο τελικώς ενέμεινε στην απόφαση του για αυτοπρόσωπη κλήση των δυο κατηγορουμένων. Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την 1η Μαρτίου.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...