sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει την προσπάθεια της επιχείρησης «ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΦΩΚΑΣ ΑΕ» να φιμώσει τη δράση του σωματείου μας, να τρομοκρατήσει τις αγωνίστριες συναδέλφισσες που διεκδίκησαν τη δουλειά τους και την αξιοπρέπεια τους και να δώσει ξεκάθαρο μήνυμα στις υπόλοιπες εργαζόμενες να μείνουν μακριά από τη συλλογική δράση και αγώνα. Η επιχείρηση «ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΦΩΚΑΣ ΑΕ» έχει προχωρήσει σε σωρεία μηνύσεων εναντίον του προέδρου του σωματείου μας Δημόκριτου Σαλούστρου, του προεδρείου της διοίκησης αλλά και των απολυμένων συναδελφισσών για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε τον προηγούμενο Αύγουστο διεκδικώντας την επαναπρόσληψη δυο απολυμένων συναδελφισσών μας από το κατάστημα στο Ηράκλειο.
Ο αγώνας που κάναμε προκειμένου να επαναπροσληφθούν οι απολυμένες συναδέλφισσες μας , η μια μάλιστα συνδικαλίστρια, ήταν τόσο δυναμικός και βρήκε τόσο μεγάλη απήχηση- συμπαράσταση από σωματεία με κήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας 28/8/2010- ώστε η εργοδοσία τρομοκρατήθηκε και προσπάθησε με κάθε τρόπο να εμποδίσει την συνδικαλιστική δράση μέσα και έξω από το χώρο δουλειάς: προσπάθεια να απαγορεύσει την είσοδο στο χώρο εργασίας του ΔΣ, τρομοκράτηση συνδικαλιστών και συναδέλφων που περιφρουρούσαν τις στάσεις εργασίας στις 28/8 και 4/9 με την παρουσία ένστολων και του ίδιου του Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και τώρα στέλνει στα δικαστήρια συνδικαλιστές και εργαζόμενους, μέλη της ένωσης μας προσπαθώντας να μας εξουθενώσει οικονομικά και να αποτρέψει την παραπέρα δράση μας.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα στην επιχείρηση ΦΩΚΑΣ όπως και στην διευθύντρια του καταστήματος στο Ηράκλειο Αρχάβλη Μαρία (μηνύτρια εξουσιοδοτημένη από την εταιρία) ότι όπως όλες αυτές οι προσπάθειες της εργοδοσίας έπεσαν στο κενό έτσι και τώρα: η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Το σωματείο μας θα συνεχίσει απρόσκοπτα και ακόμα πιο δυναμικά τη δράση του ενάντια σε κάθε μεγαλέμπορο που όταν έβγαζε τεράστια κέρδη όπως η επιχείρηση «ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΦΩΚΑΣ ΑΕ» (τριπλασιασμός κερδών 2002-2007, 5 νέα καταστήματα κλπ) οι εργαζόμενοι έπαιρναν ψίχουλα και τώρα που μειώνονται τα υπερκέρδη, τους πετάει στο δρόμο!


Καλούμε τα σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράσταση τους στο σωματείο μας που κατηγορείται γιατί έπραξε το καθήκον του: να προασπίσει με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των εργαζομένων στη συγκεκριμένη επιχείρηση.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν κοντά στο ταξικό αγωνιστικό σωματείο μας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας σε κάθε χώρο δουλειάς ώστε να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Στον μαζικό, οργανωμένο ταξικά ενωτικό αγώνα κόντρα στα μονοπώλια και τους υπηρέτες τους μπορούμε να ελπίζουμε σε μικρές και σε μεγάλες νίκες.

Την απάντηση τους θα την πάρουν από την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 23/02 10:00πμ στην Νομαρχία με το ΠΑΜΕ.
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...