sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Θρίλερ με το ελληνικό αεροπλάνο για τη Λιβύη


Σε ετοιμότητα βρίσκεται εδώ και τρεις ημέρες ένα C130 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, προκειμένου να απογειωθεί με προορισμό την Τρίπολη της Λιβύης.

Το πλήρωμα αναμένει στο αεροδρόμιο το πράσινο φως από τις Αρχές της αφρικανικής χώρας αλλά έως αυτήν την ώρα δεν έχει δοθεί από τη Λιβύη η άδεια υπερπτήσεως και προσγείωσης στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

Οι πληροφορίες που ήθελαν το αεροσκάφος να παραμένει καθηλωμένο στο αεροδρόμιο λόγω της
24ωρης απεργίας δεν επιβεβαιώνονται από το υπουργείο Εξωτερικών, πηγές του οποίου τονίζουν ότι το C130 έχει λάβει την άδεια από τις ελληνικές Αρχές για να απογειωθεί όποτε δοθεί έγκριση από τις Αρχές της Λιβύης.

Την ίδια ώρα ο Μουαμάρ Καντάφι ορκίστηκε να κυνηγήσει και να σκοτώσει όλους τους διαδηλωτές από σπίτι σε σπίτι , σφίγγοντας τον κλοιό του ελέγχου του στην πρωτεύουσα Τρίπολη την Τρίτη, αν και τον έχει χάσει ωστόσο στα ανατολικά της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times».

Σε κατάσταση τρόμου ζουν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας όπου ακολούθησε αιματοχυσία. Μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα του Καντάφι, χιλιάδες οπαδοί του ξεχύθηκαν στους δρόμους, κατευθυνόμενοι στην Πράσινη Πλατεία, φορώντας πράσινα μαντίλια και κραδαίνοντας τα μαχαίρια τους.

Πολλοί ανέβηκαν σε φορτηγά και βγήκαν στις γειτονιές ψάχνοντας τους «αντιστασιακούς».

«Μοιάζει σαν να τους έχει δοθεί πράσινο φως να σκοτώσουν», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας σύμφωνα με τη νεοϋορκέζικη εφημερίδα.

Η Human Rights Watch επιβεβαίωσε τον θάνατο 62 ανθρώπων σε δύο νοσοκομεία μετά την επίθεσης τη Δευτέρα το βράδυ, όταν στρατιωτικοί και μισθοφόροι και από άλλες αφρικανικές χώρες όργωσαν τους δρόμους και «γάζωσαν» με οπλοπυροβόλα τους διαδηλωτές.

Ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι αρνείται να παραιτηθεί, δηλώνοντας: «Αν ήμουν πρόεδρος θα παραιτούμουν, όμως δεν είμαι πρόεδρος της χώρας. Είμαι αρχηγός της επανάστασης», τόνισε ο Λίβυος ηγέτης.

«Όλα τα αφρικανικά κράτη και όλοι οι ξένοι ηγέτες εποφθαλμιούν τη Λιβύη. Μάχομαι ενάντια σε αυτούς τους ''μουτζαχεντίν'' για την ελευθερία της χώρας», δήλωσε ο Μοαμάρ Καντάφι.«Η μάχη θα συνεχιστεί μέχρι να απελευθερωθεί η χώρα από τις παγκόσμιες υπερδυνάμεις. Δεν εγκαταλείπω τη Λιβύη, θα πεθάνω μάρτυρας στη χώρα μου».

Ο Καντάφι κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους και να πολεμήσουν τον εχθρό της χώρας, την Αμερική και τη Βρετανία και τα ξένα συμφέροντα, ενώ τόνισε ότι – αν χρειαστεί - θα χρησιμοποιήσει και πάλι βία.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...