sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

"Σκάει βόμβα" 50.000 απολύσεων στον δημόσιο τομέα;

Πρόκειται για μια βόμβα. Την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε όταν σκάσει να προκαλέσει τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Ο λόγος αφορά στις θέσεις εργασίας, που θα χαθούν από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων κι οργανισμών, που περισσεύουν. Υπολογίζεται ότι ο λόγος αφορά στο περίπου 10% των σημερινών απασχολούμενων σε αυτές τις θέσεις.
Το ποσοστό αυτό, το οποίο για διάφορους λόγους, δεν θα μεταταγεί ούτε θα απορροφηθεί με
άλλον τρόπο από άλλες κρατικές θέσεις, υπολογίζεται ότι αντιστοιχεί σε πάνω από 50.000 υπαλλήλους.
Σύμφωνα μάλιστα με μια εκτίμηση μπορεί και να φτάνει στις 70.000. Η προσπάθεια που γίνεται από τα αρμόδια υπουργεία είναι κατ' αρχήν να περιορισθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο αριθμός τους και κατά δεύτερον να εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες και δυνατότητες τοποθέτησης τους, έστω και προσωρινά σε κάποιες άλλες θέσεις, για να μετριασθεί ο θόρυβος από τη «βόμβα» που θα σκάσει.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα των ελεγκτών έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητα της την ολοκλήρωση του project των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων όπερ σημαίνει ότι παρά τις όποιες προσπάθειες παρελκυστικής πολιτικής που κατά καιρούς παρατηρείται, το μοιραίο να είναι αναπόφευκτο.
 
dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...