sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Συλλήψεις αγροτών στις Σέρρες


Οι πρώτοι αγρότες που κατάφεραν να φτάσουν στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, παρακάμπτοντας τα μπλόκα της αστυνομίας, συνελήφθησαν από αστυνομικές δυνάμεις. Πρόκειται για ηγετικά αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη του νομού Σερρών.

Νωρίτερα δημιουργήθηκε νέα εστία έντασης, λίγο πριν από τον Προμαχώνα, στη γέφυρα του Πετριτσίου, από τις συνεχείς προστριβές μεταξύ αστυνομικών, αγροτών και διερχόμενων οδηγών,
καθώς τα ΜΑΤ είχαν στήσει μπλόκο για να ανακόψουν την πορεία των τρακτέρ προς τα σύνορα. Τη σύλληψη δεν απέφυγαν και δύο μέλη τηλεοπτικού συνεργείου του ALPHA, που κρατήθηκαν αρχικά και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

Η αστυνομία προσπάθησε με συνεχή μπλόκα να εμποδίσει αγρότες - μέλη των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων, να φτάσουν στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα Σερρών, στα σύνορα με τη Βουλγαρία και να τον καταλάβουν.
Οι αγρότες κατάφεραν να διασπάσουν δύο μπλόκα της αστυνομίας, το ένα στα Λουτρά Σιδηροκάστρου, όπου βρήκαν παρακαμπτήριους και το άλλο στη διασταύρωση Μελενικιτσίου -Παλαιοκάστρου, όπου πέρασαν ύστερα από αψιμαχίες με τους αστυνομικούς.
Κανονικά διεξάγεται πλέον η διέλευση των οχημάτων στον Προμαχώνα. Τον μεθοριακό σταθμό είχαν καταλάβει από το πρωί οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας. Οι εργαζόμενοι επέτρεψαν τη διέλευση σε πεζούς και οχήματα μέσω του μεθοριακού σταθμού, μόνο για ένα μισάωρο, από τις 6 το απόγευμα.
Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις
Οι αγρότες της Μακεδονίας πραγματοποιούν προσυγκέντρωση στην είσοδο των Γιαννιτσών, στον Πλατανότοπο. Ηδη είναι σε εξέλιξη σύσκεψη, για να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν ή όχι σε κινητοποιήσεις.Οι αγρότες του νομού Λάρισας έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο της Γυρτώνης, και δεν αποκλείεται να κατευθυνθούν με τα τρακτέρ τους προς τα διόδια Μακρυχωρίου και να σηκώσουν τις μπάρες.
Στην Τρίπολη οι αγρότες της ΠΑΣΥ (ΚΚΕ) πραγματοποίησαν συλλαλητήριο έξω από το κτίριο της Περιφέρειας όπου μιλούσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης για τα τοπικά προϊόντα.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...