sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ρεκόρ απαισιοδοξίας κατέχουν οι Ελληνες


Τη δυσαρέσκεια, απαισιοδοξία και ανησυχία του ελληνικού λαού για την οικονομία και την απασχόληση καταγράφει η έκθεση της Κομισιόν «Ευρωβαρόμετρο», που παρουσιάστηκε χθες.

Το ελληνικό δείγμα σημειώνει αρνητική πρωτιά σε όλες τις προβλέψεις, «βλέποντας» επιδείνωση της εργασιακής (σε ποσοστό 78%), και της οικονομικής κατάστασης στη χώρα (75%), καθώς και χειροτέρευση της παγκόσμιας οικονομίας
(60%). Σε ποσοστό 54% (έναντι 34% στην Ε.Ε.) οι Έλληνες δηλώνουν πως δυσκολεύονται να κάνουν οποιοδήποτε σχέδιο για το μέλλον που αφορά το νοικοκυριό τους, σε ποσοστό 76% τείνουν να μην εμπιστεύονται την ελληνική κυβέρνηση (έναντι ποσοστού 67% στην Ε.Ε.), ενώ ένας στους δυο Έλληνες (51%) δηλώνει δυσαρεστημένος από την καθημερινή του ζωή, το 4ο υψηλότερο ποσοστό της έρευνας ύστερα από τους Βούλγαρους, τους Πορτογάλους και τους Ρουμάνους. Μόνον 1 στους 4 Έλληνες δείχνει ικανοποιημένος με την προσωπική του επαγγελματική κατάσταση - άλλη μια αρνητική πρωτιά, καθώς το ελληνικό ποσοστό είναι το χαμηλότερο μαζί με αυτό της Ουγγαρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...