sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

NASA: Τελικά μπορεί και να υπάρχουν εξωγήινοι


Αναπτερώθηκε το ηθικό της NASA για την ύπαρξη της εξωγήινης ζωής, μετά την ανακάλυψη ότι ένα στα δύο αστέρια στο Σύμπαν έχουν πλανήτες όμοιους με τη Γη, που διαγράφουν μια τροχιά γύρω τους.

Όλα ανακαλύφθηκαν από το τηλεσκόπιο του Kepler το οποίο μετά από δύο χρόνια που περιπλανήθηκε στη διάστημα έδειξε πως περισσότεροι από 1.200 πλανήτες έχουν το δικό
τους ήλιο, γύρω από τον οποίο κινούνται.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις που έχει η NASA, υπάρχει τριπλάσιος αριθμός πλανητών εκτός του ηλιακού μας συστήματος από αυτούς τους οποίους ο άνθρωπος γνωρίζει.

54 από αυτούς τους πλανήτες έχουν το μέγεθος της Γης και βρίσκονται σε τέτοια απόσταση από τον Ήλιο τους που τα κάνει κατοικήσιμα.

“Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που καταλάβαμε πως υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι πλανήτες κατοικήσιμοι, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει ένας πλούσιος ωκεανός πλανητών για να εξερευνήσουμε! Για κάθε δύο αστέρια, βλέπουμε έναν υποψήφιο πλανήτη”, είπε ο William Borucki, επικεφαλής της Αμερικανικής Ένωσης Ανάπτυξης της Επιστήμης.

Το επόμενο βήμα θα είναι η αποστολή τηλεσκοπίων προκειμένου να καταλάβουμε αν οι ατμόσφαιρες των πλανητών αυτών, οι οποίοι βρίσκονται 20 με 100 έτη φωτός μακριά μας, είναι κατάλληλες προς επιβίωση του ανθρώπινου είδους.

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...