sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Γ. Προβόπουλος: Ενδεχόμενο μείωσης μισθολογικού κόστους των τραπεζών

Στη Βουλή ο Γιώργος Προβόπουλος

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και μείωσης μισθολογικού κόστους των τραπεζών σε περίπτωση συγχωνεύσεων, άφησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος, στη Βουλή.

Ενημερώνοντας την επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής επί της ετήσιας έκθεσης για τη νομισματική πολική ο Γιώργος Προβόπουλος χαρακτήρισε θετικό το ενδεχόμενο συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Alpha Bank υποστηρίζοντας ότι μέσα σε ένα δυσμενές περιβάλλον, οι συγχωνεύσεις αν είναι καλά σχεδιασμένες και αν γίνονται με φιλικό τρόπο, πετυχαίνουν σημαντικές συνέργειες.

Εκτίμησε δε, ότι το πρόγραμμα αυτό θα γίνει και με όρους εσόδων και κόστους, αλλά το τί θα μειώσουν από το κόστος, θα το ορίσουν οι ίδιες. Πρόσθεσε ωστόσο ότι το μνημόνιο σε μια παράγραφο αναφέρει ότι η μείωση εξόδων για ελληνικές τράπεζες είναι αναγκαία και ειδικά για το μισθολογικό κόστος είναι αναπόφευκτη.

Αναφερόμενος στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας εκτίμησε ότι αν η ευρωπαϊκή λύση είναι κατώτερη των προσδοκιών των αγορών, τότε θα πρέπει να περιμένουμε έναν πολύ αρνητικό 2ο γύρο στις αγορές ενώ αν τα πράγματα έρθουν θετικά τότε θα αρχίσουν να εξομαλύνονται έτη περαιτέρω.

Ο κ. Προβόπολους πάντως απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε ότι είναι πιο εύκολο να απαντήσει για το πότε θα βγει το ελληνικό δημόσιο στις αγορές παρά για τις τράπεζες.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ενώ χαρακτήρισε την επιμήκυνση ως μια μεγάλη ελάφρυνση τάχθηκε σαφώς κατά της αναδιάρθρωσης. Μάλιστα προειδοποίησε πως ένα ενδεχόμενο «κούρεμα» 30% θα οδηγούσε ενδεχομένως και σε περαιτέρω μείωση των συντάξεων μιας και τα ασφαλιστικά ταμεία, μαζί με τις τράπεζες, «κρατούν» στα χέρια τους «χαρτιά» αξίας 75 δισ. ευρώ.

«Καταλαβαίνετε τι θα σήμαινε αυτό» υπογράμμισε με νόημα ο κ. Προβόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση των 50 δισ. ο κ. Προβόπουλος απάντησε πως πρόκειται για στόχο εξαιρετικά δύσκολο και φιλόδοξος αλλά ανέφικτο με ορίζοντα διετίας.

skai.gr

1 σχόλιο:

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...