sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ξεθάβουν νεκρούς για να... χορτάσουν την πείνα τους


Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στο Ηράκλειο Κρήτης αφού άγνωστοι εισβάλουν καθημερινά στα νεκροταφεία και προχωρούν σε εκταφές νεκρών προκείμενου να τους αφαιρέσουν πολύτιμα αντικείμενα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», κυρίως οικονομικοί μετανάστες που βρίσκονται στα όρια της πείνας και της εξαθλίωσης, «χτυπούν» καθημερινά τάφους, ξεθάβουν τους νεκρούς και αφαιρούν ό,τι πολυτιμότερο βρουν. Από κοσμήματα μέχρι… δόντια από τα στόματα των νεκρών…
Η κατάσταση είναι τραγικη και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου είναι εξαγριωμένοι. Ιδίως, οι συγγενείς των τεθνεώτων που βλέπουν τα μνήματα και τις σωρούς αγαπημένων προσώπων τους να βεβηλώνονται λόγω… κρίσης.
Οι κάτοικοι των Αμιρών στη Βιάννο του Ηρακλείου ξεσηκώθηκαν πηγαίνοντας στο κοιμητήριο του χωριού όταν ήρθαν αντιμέτωποι με ανοιγμένους τάφους και τα καντηλάκια άδεια. Σε περισσότερα από 20 μνήματα είχαν ανοιχτεί και οι… πεινασμένοι δράστες αφαίρεσαν μέχρι και το λάδι από τα καντήλια.
Εν πρώτοις, το μυαλό ορισμένων κατοίκων πήγε σε… απόκρυφες τελετές αλλά η διαπίστωση το διαψεύδει κατηγορηματικά. Ιερόσυλοι λόγω… πείνας.
Αξίζει να υπογραμμιστεί πως ο Δήμαρχος του Δήμου «Νίκος Καζαντζάκης», Ρούσσος Κυπριωτάκης κατέθεσε μήνυση κατ’αγνώστων.


stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...