sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Από πότε η ελληνική σημαία, αποτελεί σύμβολο «φασισμού» κι αντικείμενο διχασμού;

Διόδια - Ελληνική σημαία
Η απορία που εκφράζεται μέσα απ’ το παρόν θέμα, προέκυψε, όταν διάβασα (με την προϋπόθεση φυσικά, πως πρόκειται για πραγματικό συμβάν), πως κάποιος νεαρός που «τόλμησε» να εμφανιστεί σε κάποιον σταθμό διοδίων προς συμπαράσταση σε ένα από τα κινήματα που είναι ενάντια στην πληρωμή των διοδίων, αποδοκιμάστηκε από τους παριστάμενους, ως «φασίστας» (επειδή κρατούσε την ελληνική σημαία!) που προσπαθεί να «διχάσει τον κόσμο» (επειδή κρατούσε την ελληνική σημαία!). Ως εκ τούτου, υποχρεώθηκε «να πάρει το πανί του» και να αποχωρήσει…«Καρντάσια», δικαίωμά σας να θεωρείται την ελληνική σημαία ένα «πανί». Είναι ένα θέμα που δεν θα συζητηθεί εδώ.
Αναρωτιέμαι όμως, ποιος σας έχει δώσει το δικαίωμα να απαγορεύετε σε κάποιον να την κουβαλάει και μάλιστα σε δημόσιο χώρο, απλά και μόνο επειδή εσείς την θεωρείτε κομματικό(!) ή φασιστικό(!) σύμβολο ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Η σημαία, υποτίθεται πως αποτελεί (σε όλον τον κόσμο) ένα πανεθνικό σύμβολο, υπεράνω όλων των άλλων (κομματικών, τοπικών, θρησκευτικών κ.λπ.). Δεκτόν (και σεβαστό εάν θέλετε), ότι εσείς μπορεί να μην την θεωρείτε έτσι. Αυτό όμως είναι πρόβλημα δικό σας και είθισται σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, να επικρατεί -μας αρέσει δεν μας αρέσει- η βούληση της πλειοψηφίας. Έχουν αλλάξει τα πράγματα, σε σχέση με την ελληνική σημαία και το αγνοούμε; Απ’ όσο γνωρίζουμε, όχι (ακόμη τουλάχιστον…).
Μήπως λοιπόν, διακρίνετε αυτόν τον υποτιθέμενο «φασισμό» στις ίδιες σας τις ενέργειες;
Είναι «καταπληκτικό» αυτό που συμβαίνει στην σημερινή Ελλάδα: Κοπτόμεθα, με πρόσχημα την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, να κρατήσουν την ελληνική σημαία οι αλλοδαποί και αφαιρούμε το ίδιο δικαίωμα από τους ίδιους τους Έλληνες.
Νεοελληνική σχιζοφρένεια εμποτισμένη με άφθονο πολιτικοκομματικό δηλητήριο (ο νοών νοήτω), αν μη τι άλλο…
Υ.Γ. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, να μπορούσαμε να έχουμε την άποψη, «φασισταριών» του κερατά, όπως της Κυράς της Ρω και του Σπύρου Καγιαλέ, ας πούμε…

pare-dose.net

2 σχόλια:

  1. Φίλε θα ήταν τίποτα κουμμούνια του Συριζα που θα του 'την είπαν'. Την άλλη φορά να τους 'περιλάβει' με το κονταρόξυλο για να τον σεβαστούν.
    Ειπώθηκε από μπλόγκ πως τα κουμμουνιστάκια που κάνουν τουμπεκί τώρα που το έθνος έχει ανάγκη, πάει να καπελώσει τα κινήματα "Δεν πληρώνω".
    Θα σου έλεγα τι ακριβώς πρέπει να τους κάνουμε αυτούς που λένε φασίστα όποιον κρατάει Ελληνική σημαία, αλλά θα μου σβήσουν το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΙΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ.ΑΛΛΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ,ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΕΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΕΒΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...