sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

12χρονος εκτελεστής μπλεγμένος σε καρτέλ ναρκωτικών


Ένα 12χρονο αγόρι καταζητείται από τις αρχές του Μεξικού καθώς συμμετέχει σε καρτέλ ναρκωτικών και μάλιστα θεωρείται πως έχει το ρόλο του εκτελεστή.

Ο έφηβος, που είναι γνωστός απλά με το προσωνύμιο ElPonchis, φέρεται να δουλεύει για λογαριασμό του καρτέλ του Νότιου Ειρηνικού στην πολιτεία Μορέλος, κοντά στο Ομοσπονδιακό Διαμέρισμα. Ο εισαγγελέας Πέδρο Λουίς Μπενίτες δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι ανήκει σε μια ομάδα εφήβων που έχουν διαπράξει "φρικτές ενέργειες".

"Είναι ανήλικοι, δεν έχουν ακόμα αναπτυχθεί, είναι εύκολο να τους επηρεάσεις, να τους δώσεις ένα όπλο, να τους κάνεις να πιστεύουν. . . ότι παίζουν", δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό και αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το αγόρι. Ωστόσο ερωτηθείς για τους έφηβους εκτελεστές είπε ότι "έχουν πειστεί να διαπράττουν φρικτές ενέργειες• δε συνειδητοποιούν τι κάνουν".

Η Μεξικανική εφημερίδα La Razan ανέφερε ότι το αγόρι πληρώνεται 3.000 δολάρια για κάθε φόνο που διαπράττει και δουλεύει για έναν σχετικά άγνωστο βαρόνο των ναρκωτικών που διοικεί το καρτέλ του Νότιου Ειρηνικού--το οποίο συγκρούεται με τις συμμορίες Μπελτράν Λέιβα και Λα Φαμίλια για τον έλεγχο του νοτιοδυτικού Μεξικού.

Ο εισαγγελέας προσέθεσε πως στρατιώτες συνέλαβαν πριν λίγες μέρες έναν έφηβο και μια έγκυο έφηβη που φέρονται να δούλευαν για λογαριασμό του ίδιου καρτέλ. Φέτος, τα εγκλήματα που διαπράττουν ανήλικοι (ληστείες μέχρι δολοφονίες) έχουν πολλαπλασιαστεί με τους γονείς της χώρας να κάνουν λόγο και για συμμετοχή 8χρονων στα καρτέλ.

Το κύμα βίας έχει φθάσει σε επίπεδα χωρίς προηγούμενο, παρά την ανάπτυξη 70.000 στρατιωτών και αστυνομικών σε όλη τη χώρα με τη στήριξη της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης των ΗΠΑ.



stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...