sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ο «ναρκω-πόλεμος» στις φαβέλες


Την παράδοση των εκατοντάδων εμπόρων ναρκωτικών που έχουν οχυρωθεί στις φαβέλες του Αλεμάου, στο Ρίο ζήτησε η αστυνομία.
Για 7η συνεχόμενη ημέρα μαίνεται ο πόλεμος κατά των εμπόρων ναρκωτικών που έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 46 ανθρώπων, σε μία πρωτοφανή επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας.
"Είμαστε σε θέση να εισβάλουμε στο Αλεμάου οποιαδήποτε στιγμή. Είναι καλύτερα να παραδοθούν τώρα όσο ακόμη μένει καιρός, γιατί
όταν εισβάλουμε, όλα θα γίνουν δυσκολότερα", δήλωσε ο Σέρζιου Ντουάρτε, ο διοικητής της στρατονομίας.
Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί και αξιωματικοί του στρατού έχουν περικυκλώσει το σύμπλεγμα των 15 παραγκουπόλεων με στόχο να πάρουν τον έλεγχο από τις περιοχές που ελέγχονται επί μακρόν από τις συμμορίες των εμπόρων ναρκωτικών, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.
Αρκετές εκατοντάδες αστυνομικοί και μεγάλη δύναμη αλεξιπτωτιστών του στρατού βαριά οπλισμένοι, με την υποστήριξη τεθωρακισμένων, ελέγχουν από το πρωί τις σχεδόν 40 εισόδους στο συγκρότημα των 15 φαβέλων όπου ζουν 400.000 άνθρωποι.
"Δίνουμε χρόνο στα πρόσωπα αυτά για να παραδοθούν", υπογράμμισε ο συνταγματάρχης Ενρίκε Λίμα Κάστρου στο τηλεοπτικό δίκτυο Globo News."Να σηκώσουν τα χέρια ψηλά, και εμείς θα τους συλλάβουμε και θα δικαστούν", πρόσθεσε.
Οι διαπραγματεύσεις με τους εμπόρους ναρκωτικών διεξάγονται μέσω της μη κυβερνητικής οργάνωσης carioca Afroreggae,.
Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποίησαν για τον κίνδυνο να υπάρξει σφαγή σε περίπτωση εισβολής στο Αλεμάου.
Οι φαβέλες αυτές ελέγχονται από την Comando Vermelho μια από τις πιο παλιές και πιο ισχυρές συμμορίες εμπόρων ναρκωτικών που διοικείται από τον Μάρσιου Νεπομουτσένου. Αυτός κατηγορείται από την αστυνομία ότι από τη φυλακή όπου εκτίει την ποινή του, δίνει τις εντολές για το κύμα βίας που πλήττει το Ρίο.
Ο εν λόγω έμπορος ναρκωτικών έχει μεταφερθεί σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στη βόρεια επαρχία Ροντόνια, στον Αμαζόνιο. Η γυναίκα του και δύο από τους δικηγόρους του, που κατηγορούνται ότι μετέφεραν τις εντολές του, συνελήφθηκαν.
 



newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...