sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Κλείνει η εφημερίδα "Το Βήμα"



Αναστέλλεται, από το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, η ημερήσια έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα». Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στο τελευταίο φύλλο, θα υπάρχει σχετικό άρθρο που θα εξηγεί την απόφαση της διοίκησης να βάλει (θέλουμε να ελπίζουμε προσωρινά) άνω τελεία στην καθημερινή έντυπη έκδοση.
Ωστόσο, αξίζει να υπογραμμιστεί πως μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τον ΔΟΛ. Παραλλήλως, θεωρείται βέβαιο πως θα δοθεί όλο το βάρος στο διαδικτυακό «Βήμα». Ήδη πολλοί εκ των συντακτών του ημερησίου «Βήματος» εργάζονται στο ηλεκτρονικό "σκέλος".
Ακούγεται έντονα πως οι εργαζόμενοι δεν θα υποστούν μείωση μισθών αλλά τίποτα δεν προσυπογράφει πως δεν θα επέλθουν απολύσεις. Άγνωστη είναι η τύχη για περίπου 30 δημοσιογράφους και 50 διοικητικούς υπαλλήλους που δεν ξέρουν, κυριολεκτικά, τι τους ξημερώνει.
Από την υπάρχουσα πληροφόρηση είναι σαφές πως δεν θα μπει οριστικό «λουκέτο» μιας και δεν αποκλείεται να κυκλοφορήσει εκ νέου το έντυπο «Βήμα» όταν περάσει (αν περάσει…) η μπόρα της κρίσης.
Η ύφεση έχει βυθίσει στα χρέη τον έντυπο Τύπο. Δεν είναι τυχαίο το ότι μεγάλες και ιστορικές εφημερίδες έχουν κλείσει και παρόμοια θα είναι η τύχη, ως διαφαίνεται, για ακόμα περισσότερες. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πλέον τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει το κύμα «λουκέτων» στο χώρο των media. Οι περισσότεροι έχουν αρχίσει να στρέφονται ολοταχώς προς το διαδίκτυο μιας και τα κόστη του έντυπου Τύπου είναι αντιστρόφως ανάλογα από τις πωλήσεις.
Συγκεκριμένα, τον τελευταίο χρόνο, οι πωλήσεις του «Βήματος» ήταν κάθε άλλο παρά ικανοποιητικές. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, ακολουθούσαν πορεία ελεύθερης πτώσης, κυρίως λόγω της αδυναμίας του κόσμου να αγοράζει καθημερινά το φύλλο. 
Εργαζόμενοι της εφημερίδας, κάνουν λόγο για «ειλημμένη απόφαση για λουκέτο» που απλά θα ανακοινωθεί επίσημα το Σάββατο. «Παρηγοριά στον άρρωστο» αποτελεί το γεγονός πως η κυριακάτικη έκδοση θα συνεχίσει να κυκλοφορεί στα περίπτερα. Όμως, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι «ελαφρωμένη» από ένθετα κτλ.
Την ίδια ώρα, υπό αυστηρή επίβλεψη έχουν μπει και τα περιοδικά του Ομίλου και εξετάζεται το ενδεχόμενο να αναστείλουν και αυτά τη λειτουργία τους.
Εν κατακλείδι, αξίζει να υπενθυμιστεί πως το έντυπο «Βήμα» έχει διακόψει τη λειτουργία του και άλλες φορές στο παρελθόν. Η τελευταία φορά που επανακυκλοφόρησε, έπειτα από «διάλειμμα», ήταν το 1999.



stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...