sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Τρόικα: Ετοιμάστε απολύσεις στο Δημόσιο και κόψτε μισθούς και εφ άπαξ

- Δεν εμπιστεύονται τον νέο προϋπολογισμό οι δανειστές μας
- Ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο
- Και παρέμβαση Ομπάμα για την ελληνική οικονομία

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται τα ''παζάρια' μεταξύ της τρόικας και της κυβέρνησης που αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα το βράδυ και αύριο με συνέντευξη τύπου θα μάθουμε όσα θα αλλάξουν για πάντα τη ζωή μας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν τη δημιουργία εναλλακτικού σχεδίου καθώς δεν δείχνουν να έχουν ''μπολιαστεί'' από την σιγουριά της κυβέρνησης για την επίτευξη των στόχων  του προυπολογισμού μέσα στις προθεσμίες.

Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει μειώσεις μισθών στο Δημόσιο αλλά και απολύσεις όπως και πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης.

Οι λόγοι των έντονων απαιτήσεων  για νέο ''μαχαίρι'' στο Δημόσιο είναι αφενός ότι διατηρούν μεγάλες επιφυλάξεις για το πρόγραμμα των μετατάξεων,πίσω από το οποίο έχει ''οχυρωθεί'' η κυβέρνηση,και την απόδοση του,αλλά και αφετέρου η μεγάλη υστέρηση στα έσοδα αλλά και το ότι συνεχώς είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο δεν πιάνουμε τους στόχους.

Μάλιστα σύμφωνα με κάποιες πηγές οι εκπρόσωποι της τρόικας έθιξαν και το θέμα του εφ΄ άπαξ των δημοσίων υπαλλήλων ζητώντας αναλογιστική μελέτη.

Όπως αναμενόταν ενέκριναν την επόμενη δόση του δανείου,που με την καθυστέρηση εκταμίευσης απέκτησε διάσταση θρίλερ,όμως δεν θα ανεχτούν καμία δικαιολογία στους προσεχείς στόχους και χρονοδιαγράμματα ενώ περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την φρασεολογία που θα χρησιμοποιήσουν στην αυριανή συνέντευξη τύπου.








newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...