sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Επέτειος του Πολυτεχνείου - Επεισόδια και προσαγωγές σε Σύνταγμα και Αμερικάνικη Πρεσβεία

Ενταση επικράτησε το απόγευμα στο Σύνταγμα και έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου ομάδες διαδηλωτών συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και συλλήψεις.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μία ομάδα από το μπλοκ της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης άρχισε να καταστρέφει στάσεις λεωφορείων και να πετά μπουκάλια και πέτρες στους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και προσαγωγές τουλάχιστον 8- 10 ατόμων. Στην συνέχεια το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα ακολούθησε και αυτό πετώντας αντικείμενα, πολύ γρήγορα διαλύθηκε από τους αστυνομικούς.

Ένταση επικράτησε το απόγευμα έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου ομάδες διαδηλωτών συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και προχώρησαν σε συλλήψεις και συνολικά 48 προσαγωγές.

Αργότερα, η ένταση μεταφέρθηκε στη λεωφόρο Μεσογείων, στην περιοχή του Πύργου Αθηνών, όπου νεαροί πέταξαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με βόμβες κρότου-λάμψης.

Ακολούθησε καταδίωξη της ομάδας των διαδηλωτών από αστυνομικούς και 15-20 προσαγωγές.

Μεγάλο μέρος του γκρουπ των αντεξουσιαστών κινήθηκε από την Ασκληπιού προς τα Εξάρχεια.

Πληροφορίες υπάρχουν για έναν τραυματία που παρελήφθη από ασθενοφόρο με εγκαύματα στα πόδια από το σταθμό του Μετρό Αμπελοκήπων. Δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν ο τρυματισμός του σχετίζεται με τα επεισόδια.

Νωρίτερα, το μεγαλύτερο μέρος της πορείας των διαδηλωτών για την επέτειο του Πολυτεχνείου έχει περάσει την αμερικανική πρεσβεία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν κλείσει τον κόμβο Κηφισίας και Αλεξάνδρας, ώστε οι διαδηλωτές να κατευθυνθούν μέσω της Αλεξάνδρας και να διαλυθούν.

Από το πρωί βρίσκονταν σε ετοιμότητα περίπου 7.000 αστυνομικοί για την καθιερωμένη πορεία με προορισμό την αμερικανική πρεσβεία.

Μέσα στο Ίδρυμα βρίσκονταν συνεχώς φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι.

Μέχρι τις 6 το απόγευμα οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν, κυρίως για προληπτικούς λόγους, 21 προσαγωγές, αλλά όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα δόθηκαν στην κυκλοφορία η Πανεπιστημίου και η Σταδίου.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...