sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Μια εβδομάδα χωρίς πλοία όλα τα νησιά - Δεν μπορούν να θάψουν τους νεκρούς τους! - Μέχρι την Κυριακή η απεργία της ΠΝΟ

- Οργή του δημάρχου Τήλου: "Μας στερούν στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της επικοινωνίας!"
- Ανδρος - Σύρος: Χωρίς θέρμανση κινδυνεύουν να μείνουν οι κάτοικοι 
- Χανιά: Παραγωγοί σε απόγνωση - Δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν Αθήνα και εξωτερικό
- Σέριφος: Στερεύουν από καύσιμα - Ηλικιωμένοι θα μείνουν χωρίς θέρμανση
- Στείλτε μας τα προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζετε στο info@newsit.gr
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα 48ωρη απεργία από τις
6.00 σήμερα το πρωί έως τις 6.00 το πρωί της Κυριακής με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης.

Η απεργία περιλαμβάνει τις κατηγορίες πλοίων για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και είναι τα ακτοπλοϊκά Επιβατηγά - Οχηματαγωγά, τα Μεσογειακά Φορτηγά και τα Ακτοπλοϊκά Φορτηγά κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.

Η διοίκηση της ΠΝΟ τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι με εξαίρεση των τριών εργοδοτικών οργανώσεων, που έχουν ήδη υπογράψει, δηλαδή την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και την Ένωση Πορθμείων Εσωτερικού που προηγήθηκαν, δεν υπάρχει προθυμία προσέλευσης των οργανώσεων εργοδοτών των άλλων κατηγοριών πλοίων, στην υπογραφή και των υπόλοιπων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2010, που ήδη πλησιάζει στη λήξη του.

Τήλος: Σάπισαν λαχανικά και εσπεριδοειδή που ήταν να μεταφερθούν στην Ρόδο


Οι απεργοί μας στερούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της επικοινωνίας, δήλωσε στο Newsit ο δήμαρχος Τήλου Αλιφέρης. Οπως είπε υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα στο νησί, ενώ ασθενείς που έχουν ραντεβού με γιατρούς στη Ρόδο δεν μπορούν να πάνε.
Είπε επίσης, οτι έχουν καταστραφεί οι σοδειές εσπεριδοειδών και λαχανικών που ήταν να μεταφερθούν σε Ρόδο και Σύμη.

Σύρος: Δεν μπορούν να κηδέψουν τον άνθρωπό τους


Το δήλωσε στο Newsit ο δήμαρχος Σύρου Γιάννης Δεκαβάλλας ο οποίος είναι εγκλωβισμένος στην Αθήνα από την Τρίτη αφού δεν υπάρχει ούτε για δείγμα αεροπορικό εισιτήριο. Οπως είπε, κάτοικος του νησιού που εξέπνευσε στην Αθήνα κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης δεν μπορεί να μεταφερθεί στο νησί για να ταφεί!

'Ανδρος: Μέσα στο σαββατοκύριακο οι πρώτες ελλείψεις

Πράγματα που μοιάζουν αυτονόητα στους κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας δεν είναι για τους νησιώτες. Οπως δήλωσε στο Newsit ο δήμαρχος Ανδρου Μανώλης Βαμβουκας, ο ακτινολόγος του νησιου ειναι αποκλεισμένος στην Αθήνα και έτσι μια γυναίκα που έχει σπάσει το πόδι της στο νησί δεν μπορεί να προχωρήσει σε θεραπεία αν δεν γίνει ακτινογραφία!
Επίσης, η σορός στενού συγγενή υπαλλήλου του δήμου που πέθανε στην Αθήνα δεν μπορεί να μεταφερθεί στο νησί για να γίνει η ταφή.
Εκτίμησε οτι αφού τα φορτηγά της Ανδρου είναι αποκλεισμένα στο νησί αναπόφευκτα μέσα στο σαββατοκύριακο θα φανούν οι πρώτες ελλείψεις.

Σέριφος: Στερεύουν από καύσιμα


Στην Σέριφο οι 1.200 κάτοικοι στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι βλέπουν σιγά - σιγά τα ράφια ν' αδειάζουν από είδη πρώτης ανάγκης, ενώ αισθητές είναι και οι ελλείψεις σε φάρμακα. Οπως δήλωσε στο Newsit η αντιδήμαρχος του νησιού Φλώρα Προκοπίου μέσα στα επόμενα 24ωρα οι κάτοικοι του νησιού θ' αρχισουν να περνάνε δύσκολες ώρες και οι δεξαμενές των καυσίμων θα στερέψουν.

Κρήτη: Σε απόγνωση οι παραγωγοί σε Λασίθι και Χανιά


«Όσο περνάει ο καιρός τα προβλήματα εντείνονται» δηλώνει από το Λασίθι ο πρόεδρος των αγροτικών συλλόγων του νομού Στάθης Κορνάρος. «Ήδη τις αγορές του εξωτερικού πλέον δεν μπορούμε να τις τροφοδοτήσουμε και πληρώνουμε ποινικές ρήτρες για τα συμβόλαια παράδοσης τα οποία έχουμε κλείσει», τονίζει ο κ.Κορνάρος.

Στα Χανιά ιδιαίτερα προβλήματα υπάρχουν με τους παραγωγούς των κηπευτικών της Κουντούρας και του Ελαφονησίου καθώς αυτή την περίοδο η παραγωγή φτάνει στο 80%.Πολλοί από αυτούς έχουν συμβόλαια με αγορές της Αθήνας και του εξωτερικού και τα προϊόντα μένουν στα αζήτητα,δεδομένου ότι τα περισσότερα από αυτά είναι ευπαθή και κινδυνεύουν οι παραγωγοί να χάσουν τα συμβόλαια.






newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...