sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

«Πυρήνες της Φωτιάς» Με προκήρυξη ανέλαβαν την ευθύνη για τα πακέτα - βόμβες

Την ευθύνη για τα 14 πακέτα - βόμβες προς πρεσβείες, αρχηγούς ξένων κρατών και ευρωπαϊκές υπηρεσίες αναλαμβάνει η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» με 13σελιδη προκήρυξη που αναρτήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην ιστοσελίδα Indymedia. Είναι χαρακτηριστικό πως για
πρώτη φορά αναφέρουν τον χαρακτηρισμό Επαναστατική Οργάνωση με τα αρχικά Ε.Ο. πριν την «υπογραφή» ενώ για πρώτη φορά εμφανίζεται και το έμβλημα της οργάνωσης. 

Οπως λένε προχώρησαν στις ενέργειες αυτές, μεταξύ άλλων, σε ένδειξη αλληλεγγύης σε αναρχικούς που έχουν κατηγορηθεί και φυλακιστεί στο εξωτερικό ενώ κάνουν λόγο και για αντιεξουσιαστές που έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα.

Στην αρχή της προκήρυξης αναφέρονται στα τρία μέλη της οργάνωσης τους Γεράσιμο Τσάκαλο, Παναγιώτη Αργυρού και Χάρη Χατζημιχελάκη οι οποίοι, όπως αναφέρεται, «μέσα απο την αδιάλλακτη στάση και την ανάληψη ευθύνης τους ως μέλη της Συνωμοσίας δίνουν σε εμάς τους υπόλοιπους το σύνθημα για συνέχιση των εχθροπραξιών» αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα χτυπήματα. Στο στόχαστρο τους βάζουν και την υπάλληλο της ταχυμεταφορικής εταιρείας στα χέρια της οποίας εξερράγη το πρώτο με παγιδευμένα με εκρηκτικά δέμα λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η πράξη της συγκεκριμένης υπαλλήλου βρίσκεται εκτεθειμένη στην κοινή λογική και να είναι σίγουρη πως το όνομα της δεν θα λησμονηθεί εύκολα απο το νέο αντάρτικο πόλης». Υπενθυμίζεται πως χάρη στη περιγραφή των χαρακτηριστικών που είχε δώσει στους αστυνομικούς για το άτομο που της είχε δώσει το πακέτο οι άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν και συνέλαβαν τον Π. Αργυρού και τον Γ.Τσάκαλο.

Παράλληλα σημειώνουν πως πλέον η οργάνωση θα εκφράζεται μέσα απο δυο αυτόνομες και ισότιμες υποδομές. «Απο εμάς που πλέον αυτοπροσδιοριζόμαστε ως ο παράνομος τομέας της οργάνωσης και το δεύτερο τομέα των Πυρήνων των Φυλακισμένων Μελών της Οργάνωσης (Γεράσιμος Τσάκαλος, Παναγιώτης Αργυρού, Χάρη Χατζημιχελάκης).

Αναφερόμενοι στον επιχειρησιακό σχεδιασμό για την αποστολή των παγιδευμένων με εκρηκτικά πακέτων λένε τα μέλη της οργάνωσης ότι:  «Όσον αφορά επιχειρησιακά την ίδια την ενέργεια, η προνοητικότητα μας ότι η αλληλογραφία της κοσμικής αριστοκρατίας των πρεσβευτών δεν ανοίγεται απ' τους ίδιους αλλά απ' το υπαλληλικό προσωπικό των πρεσβειών, μας υπαγόρευσε να μην χρησιμοποιήσουμε την ισχυρή εκρηκτική ύλη που έχουμε αποθηκευμένη, παρά μόνο ελάχιστη ποσότητα αυτοσχέδιας μαύρης πυρίτιδας ώστε να παραδοθεί το μήνυμα χωρίς τον τραυματισμό κάποιου ανθρώπου. Έχοντας ακόμα συνυπολογίσει πως τα δέματα θα παρέμεναν μία μέρα στις αποθήκες των ταχυμεταφορικών εταιρειών και θα παραδίδονταν την επόμενη από τους εργαζόμενους courier, φροντίσαμε να είναι απόλυτα ασφαλής η συναρμολόγηση τους και ο μηχανισμός να ενεργοποιείται μόνο κατά το άνοιγμα τους».
Ακόμη αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και για ένοπλες επιθέσεις σε βάρος ανθρώπων τονίζοντας μεταξύ άλλων πως:
«Κι όσο και αν η αντάρτικη βία ενός εκρηκτικού μηχανισμού ή μιας πολιτικής εκτέλεσης δεν συγκρίνεται με τις γενοκτονίες και τις δολοφονίες των κρατιστών, παρόλα αυτά είναι μια μικρή μεταφορά του τρόμου στο αντίπαλο στρατόπεδο».
Για την οικονομική κρίση λένε ότι: «Είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε περιόδους μεγάλης έντασης. Η πόλωση και οι κοινωνικές αντιπαραθέσεις είναι αναπόφευκτες. Η Ελλάδα συνεχίζοντας τον οικονομικό της κατήφορο θα γίνει θέατρο μεγάλων συγκρούσεων. Το ζήτημα είναι ποια πλευρά θα επιλέξει ο καθένας».


Προκήρυξη

Στην ιστοσελίδα Indymedia αναρτήθηκε μια ακόμη ανακοίνωση της Συωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς με την οποία εν όψει της δίκης των συλληφθέντων μελών της οργάνωσης στις 17 Ιανουαρίου 2011 στην Αθήνα καλούν αναρχικούς να προχωρήσουν σε επιθέσεις διαφόρων ειδών σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους κατηγορούμενους.


tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...