sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

"Έκοψαν" την Κρήτη στα δύο οι αγρότες της Ιεράπετρας

Να ναυλωθεί πλοίο για τη μεταφορά των κηπευτικών προϊόντων από την Ιεράπετρα ζητούν οι παραγωγοί της περιοχής, οι οποίοι αυτή την ώρα βρίσκονται στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης". Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους οι παραγωγοί έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό
της εθνικής οδού, στο ύψος του κόμβου του αεροδρομίου.
Πέρασαν αλλά δε σταμάτησαν στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας, οι παραγωγοί κηπευτικών προϊόντων από την Ιεράπετρα, το Μακρύ Γιαλό και το Γούδουρα. Οι παραγωγοί βρίσκονται αυτή την ώρα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, όπου προχωρούν σε διαμαρτυρία αποκλείοντας την εθνική οδό, στο ύψος του κόμβου του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης". Εναλλακτικές διαδρομές θα πρέπει να επιλέγουν οι οδηγοί που κινούνται στην περιοχή, προκειμένου να μην εγκλωβιστούν στο κυκλοφοριακό κομφούζιο που ήδη επικρατεί.

Η κινητοποίηση στην Περιφέρεια αποφασίστηκε σε λαϊκή συνέλευση που έγινε χθες το βράδυ στην Ιεράπετρα με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, ωστόσο απόφαση της τελευταίας στιγμής ανέτρεψε τον προγραμματισμό και "έστειλε" τους παραγωγούς στο αεροδρόμιο.

Το κλίμα μεταξύ των αγροτών παραμένει εκρηκτικό, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτεργατών, που κρατά "δεμένα" τα πλοία στα λιμάνια. Οι αγρότες, που βλέπουν την σοδειά τους να καταστρέφεται στα κιβώτια και στα χωράφια, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, με αφορμή την συνέχιση της απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και μέχρι να βρεθεί λύση στο θέμα της μεταφορά των προϊόντων τους στις αγορές της ηπειρωτικής Ελλάδας και του εξωτερικού.

Μιλώντας στο Cetalive , ο κ. Κορνάρος μετέφερε τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Ιεράπετρα, σημειώνοντας πως 15 χιλιάδες στρέμματα θερμοκηπίων βρίσκονται αυτή την εποχή σε πλήρη παραγωγή , την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους. Πέρα όμως από το γεγονός ότι τα κηπευτικά "σαπίζουν" στα δημοπρατήρια, η αναταραχή αυτή φέρνει και ελεύθερη πτώση στις τιμές παραγωγού.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για τις τομάτες και τ' αγγούρια, πριν την κινητοποίηση, η τιμή παραγωγού έφτανε τα 70 λεπτά το κιλό, ενώ σήμερα δεν ξεπερνά τα 20 λεπτά.

Στο μεταξύ, κλειστά έμειναν, σήμερα τα δημοπρατήρια της περιοχής. Επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος ως ένδειξη συμπαράστασης κάλεσε τους εμπόρους να κλείσουν τα καταστήματά τους από τις 1.00 έως τις 2.00 το μεσημέρι.

Όμοια κινητοποίηση οργανώνουν και οι αγρότες της δυτικής Κρήτης. Το απόγευμα οι αγρότες παραγωγοί οπωροκηπευτικών προϊόντων των Χανίων θα ξεκινήσουν από την περιοχή της Κουντούρας με μηχανοκίνητη πορεία προς το λιμάνι της Σούδας.


cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...