sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Οι εναλλακτικές που έχει ο άνεργος

Μία από τις εναλλακτικές ενός ανέργου είναι η αναζήτηση εργασίας ή η δραστηριότητα στο εξωτερικό.
Δυστυχώς το 2011 δεν υπόσχεται καλύτερες ημέρες. Η ανεργία θα αυξηθεί στο 15% και η ύφεση να φτάσει, σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές το 3%. Δεν ισχύει το ίδιο αρνητικό περιβάλλον σε όλες τις χώρες. Τα πράγματα είναι δύσκολα σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη γενικά (εκτός Γερμανίας κυρίως για
εργατικό προσωπικό), αλλά είναι καλύτερα για παράδειγμα στην Αυστραλία.
Πόσο εύκολο είναι να αλλάξει κάποιος χώρα για να εργαστεί ιδιαίτερα όταν είναι σχετικά μεγάλης ηλικίας ή έχει οικογένεια; Πράγματι, είναι δύσκολο. Αλλά δεν χρειάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα.
Σήμερα υπάρχουν λύσεις που μπορείς να δραστηριοποιηθείς στο εξωτερικό από την Ελλάδα. Μερικοί τρόποι είναι οι εξής:
  1. Εναρξη ελεύθερου επαγγέλματος ή επιχείρησης με εξαγωγική δραστηριότητα. Μη φανταστείτε κάποια βιοτεχνία ή βιομηχανία (αν μπορείτε, βέβαια, γιατί όχι). Για παράδειγμα, αν είστε γραφίστας μπορείτε να πουλάτε γραφήματα για εφημερίδες ή site του εξωτερικού. Με απλά λόγια σκεφτείτε κάτι που θα μπορούσατε να κάνετε στην Ελλάδα, αλλά με πελάτες στο εξωτερικό. Ενα άλλο παράδειγμα είναι η επιμέλεια βιβλίων, οι μεταφράσεις, η δημοσιογραφία, η κατασκευή ιστοσελίδων κ.ά. Εχετε σκεφτεί να πουλάτε σπιτική μαρμελάδα στο εξωτερικό;
  2. Συνεργασία με διεθνείς ιστοσελίδες ελεύθερων επαγγελματιών. Υπάρχουν ηλεκτρονικά δίκτυα που συγκεντρώνουν εργοδότες και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι ζητούν και προσφέρουν εργασία, αντίστοιχα, κυρίως κατ' αποκοπή. Ενδεικτικά αναφέρεται η ιστοσελίδα peopleperhour. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
  3. Αναζήτηση εργασίας μέσω ΟΑΕΔ και μάλιστα ηλεκτρονικά. Δείτε πως.
  4. Αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό μέσω του προγράμματος Eures ή από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Δείτε, για παράδειγμα, τη ζήτηση που υπήρχε την 28η Δεκεμβρίου 2010.

Μικρό δείγμα πρόσφατων αγγελιών θέσεων εργασίας προς πλήρωση

eranistis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...