sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους την Τετάρτη 22 Δεκέμβρη σε συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 2 μμ .


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου
           
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους που αποφασιστικά, μαχητικά πήραν μέρος στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Ξεπέρασαν εμπόδια και τρομοκρατία και διλήμματα που έβαζαν η εργοδοσία, η κυβέρνηση, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Ακόμα τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά που συμμετείχαν ενώνοντας τις δυνάμεις τους ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια, την Ε.Ε., τους πολιτικούς τους εκφραστές.
            Η πλειοψηφία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν παναττική στάση εργασίας την Τετάρτη 22 Δεκέμβρη. Η ηγεσία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού πρόσφατα απέρριψε την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για κλιμάκωση του αγώνα με νέα απεργιακή κινητοποίηση. Και τώρα καμώνεται ότι έτσι υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Καταγγέλλει τους τοκογλύφους δανειστές, την Τρόικα για τα μέτρα. Αθωώνει την κυβέρνηση και την πολιτική της. Επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά το ρόλο της ως πολύτιμο δεκανίκι κυβέρνησης και εργοδοτών, ρόλο υπονόμευσης των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και παράλληλα διευκόλυνσης της υλοποίησης των σχεδίων κυβέρνησης – ΣΕΒ – Τρόικας με στάσεις εργασίας, εκφυλισμού και αποπροσανατολισμού.  Από κοντά και ο λεγόμενος «συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων» που από τη μια δήθεν καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αλλά το χούι του δεν το κόβει. Μαζί με την ηγεσία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού συγκεντρώθηκαν στην πρόσφατη απεργία στις 15 Δεκέμβρη στη Θεσσαλονίκη.
            Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα Συνδικάτα, να αξιοποιήσουν τη στάση εργασίας για την όσο γίνεται καλύτερη προετοιμασία κατά κλάδο, κατά σωματείο και επιχείρηση της μάχης για την κλιμάκωση του αγώνα, μέσα στο Γενάρη, για την προοπτική. Μπροστά μας έχουμε την προετοιμασία για τον πόλεμο, τη σύγκρουση με τα μονοπώλια. Κανένας εργαζόμενος, κανένας συνδικαλιστής, κανένα σωματείο να μην αποδεχθεί την εφαρμογή του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση και μειώνει μισθούς και μεροκάματα, σαρώνει τα εργατικά δικαιώματα. Παντού μαζικές διαδικασίες για τη συνέχιση του αγώνα. Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές. Να δυναμώσει το κίνημα αλληλεγγύης.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στις μεταφορές, στις πρώην ΔΕΚΟ στις τράπεζες, στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ, τους εκπαιδευτικούς, το (ΜΑΣ), τους συνταξιούχους την Τετάρτη 22 Δεκέμβρη σε συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 2 μμ.


Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...