sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Κου κλουξ κλαν: τα γενέθλια του μίσους

Εκατόν σαράντα δύο χρόνια ύπαρξης κλείνει σήμερα η Κου Κλουξ Κλαν, η οργάνωση λευκών που ιδρύθηκε στο Πουλάσκι του Τενεσί και αντιτίθεται στη φυλετική ισότητα. Όπλα της, η τρομοκρατία, η βία και οι δολοφονίες. Στόχος της, η καταπίεση των Αφοαμερικανών, των Εβραίων κ.ά. μειονοτήτων, καθώς και ο εκφοβισμός των Ρωμαιοκαθολικών Αμερικανών και των εργατικών σωματείων.
Ο φωτογράφος Anthony Karen κατάφερε να διεισδύσει το 2009 στα άδυτα της οργάνωσης Κου Κλουξ
Κλαν και να φωτογραφίσει τις αποκρυφιστικές τελετές των μελών της. Οι εικόνες δείχνουν μια ομάδα λιγότερο απειλητική από αυτή που γνωρίζουμε, γεγονός που αφήνει υπόνοιες προπαγάνδας από τη μεριά του Karen, αντίστοιχης με αυτή που έκανε η Leni Riefenstahl για τους Ναζί. Τον προηγούμενο αιώνα έχουν καταγραφεί πολλές εικόνες μελών της οργάνωση να διαπράττουν εγκλήματα εναντίον των μειονοτήτων. Την σημερινή εποχή καταγράφονταν τουλάχιστον 30-40 λιντσαρίσματα το χρόνο εναντίον Αφροαμερικανών, ενώ, ο αριθμός πιθανότατα είναι πολύ μεγαλύτερος, ειδικά στις αγροτικές περιοχές που οι θάνατοι κάποιες φορές δεν καταγράφονται.
Το ποσοστό της εγκληματικότητας αυξάνεται στην Αμερική μαζί με την οικονομική κρίση. Οι άνθρωποι καθώς χάνουν τη δουλειά και το σπίτι τους ψάχνουν ένα εξιλαστήριο θύμα, με τους μετανάστες από την Κεντρική και τη Νότια Αμερική να είναι οι πιο πιθανοί στόχοι. Αυτό αποδεικνύει άλλωστε και η δολοφονία της Cynthia Lynch από την Οκλαχόμα. Η Lynch ταξίδεψε σε μια κατασκήνωση έξω από τη Νέα Ορλεάνη με δυο μέλη της ομάδας Κου Κλουξ Κλαν. Στο κέντρο εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων της ξύρισαν το κεφάλι και την ανάγκασαν να τραγουδήσει και να τρέξει με αναμμένους δαυλούς. Όταν η Lynch ζήτησε να μεταφερθεί στην πόλη, ο αρχηγός της ομάδας Chuck Foster την πυροβόλησε στο κεφάλι. Το έγκλημα διεπράχθη στην αραιοκατοικημένη περιοχή Bogalusa, γνωστή ως πρωτεύουσα της οργάνωσης στην Αμερική.
Μετά την εκλογή του Προέδρου Ομπάμα η οργάνωση προσέλκυσε περισσότερα μέλη. «Η οικονομική κρίση μαζί με τα υψηλά ποσοστά μετανάστευσης, η πλειοψηφία των λευκών που θα γίνει μειονότητα και ένας μαύρος άνδρας στο Λευκό οίκο θα χειροτερέψουν την κατάσταση» δήλωσε ο Mark Potok, διευθυντής του intelligent Project στην εφημερίδα Independent.
Στο τέλος του 2008, δυο ύποπτοι που είχαν σχέσεις με την οργάνωση Κου Κλουξ Κλαν κατηγορήθηκαν ότι σχεδίαζαν να σκοτώσουν 88 έγχρωμους μαθητές, καθώς και τον Πρόεδρο Ομπάμα.



tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...