sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΤΡΑ: Ξεφορτώνουν με πούλμαν Ρουμάνους επαίτες

Mέσα σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών οκτώ λεωφορεία «ξεφόρτωσαν» άγνωστο αριθμό Ρουμάνων επαιτών! Οπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος" το πρώτο «κομβόϊ» έφθασε στην Πάτρα το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας και το δεύτερο την Τετάρτη!
«Ημουν στο πάρκινγκ πίσω από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου και με έκλεισαν τέσσερα λεωφορεία. Αρχισαν να ξεφορτώνουν Ρουμάνους τσιγγάνους, δεν ξέρω κι εγώ πόσοι ήσαν» δήλωσε το πρωί της
περασμένης Τρίτης στον Max Fm ακροάτρια - κάτοικος Πάτρας.
Μάλιστα όπως ανέφερε εκτός από ενήλικους «ξεφόρτωναν» και μικρά παιδιά τα οποία προφανώς θα χρησιμοποιούνταν στα φανάρια ή θα συνόδευαν τους γονείς τους σε κάποια γωνία της πόλης... ώστε να ευαισθητοποιούν τους περαστικούς για να δίνουν ευκολότερα χρήματα.
Τέσσερα λεωφορεία εμφανίστηκαν και το απόγευμα της Τετάρτης (γύρω στις 4) και ξεφόρτωσαν επίσης έναν μεγάλο αριθμό τσιγγάνων από τη Ρουμανία!
Προφανώς όλοι οι τσιγγάνοι δεν προορίζονταν για την Πάτρα αλλά θα «απλώνονταν» στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.
Δεν είναι πάντως τυχαίο που τις τελευταίες ημέρες «άλλαξαν» οι φυσιογνωμίες των τσιγγάνων στα διάφορα «στέκια επαιτείας» της Πάτρας. Προφανώς οι «νονοί» του συγκεκριμένου κυκλώματος αντικατέστησαν τους παλιούς με τους καινούργιους επαίτες!
Από το ίδιο πρακτορείο
Οι ρουμάνοι είναι πλέον πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην Ελλάδα. Αυτό φαίνεται πως εκμεταλλεύονται τα κυκλώματα της επαιτείας! «Φορτώνουν» κατά δεκάδες τους τσιγγάνους σε Ρουμανικά τουριστικά λεωφορεία (και τα οκτώ που εμφανίστηκαν στην Πάτρα ήταν από το ίδιο πρακτορείο) και τους μεταφέρουν στην Ελλάδα! Με την απλή επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας περνούν τα σύνορα και βέβαια κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει έστω και αν οι πάντες γνωρίζουν πως φθάνουν στην χώρας μας... για να κάνουν επαιτεία!
Αύξηση της επαιτείας κατά 266%
Τα στοιχεία της Αστυνομίας είναι σαφή. Και δείχνουν ότι τα τελευταία δύο χρόνια το αδίκημα εκείνο που γνώρισε πρωτοφανή «έκρηξη» στην Δυτική Ελλάδα ήταν η επαιτεία. Μάλιστα το 2009 συγκριτικά με το 2008 η επαιτεία σημείωσε, σε μια μόνο χρονιά, αύξηση που έφτασε το 266%! Φυσικά, δεν χρειάζεται η στατιστική για να επιβεβαιώσει αυτό που άπαντες καθημερινά βλέπουμε σε φανάρια, διασταυρώσεις, πεζοδρόμια, πλατείες, καφετέριες ή έξω από εκκλησίες, σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα και τράπεζες της πόλης.



dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...