sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. κύκλωμα κοκαΐνης

Ένα πολύ γνωστό μοντέλο, πρώην Σταρ Ελλάς, νυν ηθοποιός και τηλεπερσόνα, αλλά και υποψήφια βουλευτής στη Βόρεια Ελλάδα, ένας ευρύτατα γνωστός μουσικός παραγωγός, που έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, καθώς επίσης και ένα στέλεχος των Media το οποίο
φέρεται να έχει συγγενικές σχέσεις με πρωτοκλασάτα πολιτικά πρόσωπα, βρίσκονται, σύμφωνα με «διαρροές» από τη Γ.Α.Δ.Α., στο πελατολόγιο της συμμορίας που εισήγαγε ναρκωτικά από τον Καναδά και τα διακινούσε στην Αττική, την Αρκαδία και την Κρήτη.

Το τελευταίο πρόσωπο, σύμφωνα πάντα με την Aστυνομία, εντοπίστηκε επειδή από το κινητό της τηλέφωνο έχουν καταγραφεί συνομιλίες με μέλη της σπείρας.

Στο ίδιο πελατολόγιο εντοπίστηκαν ένα στέλεχος γνωστής δισκογραφικής εταιρίας, ένας αντιπρόσωπος σκαφών αναψυχής και ένας επιχειρηματίας - προμηθευτής ιατρικών μηχανημάτων.

Άλλοι πενήντα επώνυμοι από τον καλλιτεχνικό χώρο, μοντέλα, άνθρωποι από τον χώρο των media, βρίσκονται στο ίδιο πελατολόγιο του κυκλώματος που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών (κοκαΐνη, κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας και χάπια έκστασι), και εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, μετά από πληροφορίες της αμερικανικής υπηρεσίας DEA.

Επικεφαλής της σπείρας φέρεται να είναι ο Σ. Κ., κάτοικος Βούλας, με δεξί του χέρι τον Γ.Γ. ενώ μέλη της σπείρας φέρονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, να είναι ο Θ.Κ., κάτοικος Γλυφάδας, και ένα άτομο με ξένο όνομα Γ.Μ., κάτοικος Βούλας. Αυτοί πρέπει να αντιστοιχούν στους ομογενείς από τον Καναδά και τις ΗΠΑ καθώς και στον περίφημο «Γάλλο» του κυκλώματος.

Παράλληλα η Αστυνομία διέρρευσε λίστα με 30 ονόματα, από τα κινητά τηλέφωνα των οποίων έχουν καταγραφεί συνδιαλέξεις με τα μέλη της σπείρας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν είναι απαραίτητο όλα τα άτομα της εν λόγω λίστας να κατηγορηθούν για αδίκημα, αναμένεται, ωστόσο, να ερωτηθούν από την ΕΛ.ΑΣ. για να δώσουν εξηγήσεις και περισσότερες πληροφορίες.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν οκτώ Έλληνες, ηλικίας από 30 έως 42 ετών – εκ των οποίων ένας ομογενής από τον Καναδά (ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος) και ένας ομογενής από τις Η.Π.Α. – και ένας 41χρονος από την Γαλλία. Τα ναρκωτικά τα εισήγαγαν από τον Καναδά μέσα σε κοντέινερ, που μετέφεραν ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Η επιχείρηση των αστυνομικών σε Αττική και στο Άστρος Κυνουρίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010. Οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων βρίσκονταν υπό παρακολούθηση εδώ και έξι μήνες. Ο φερόμενος ως εγκέφαλος είναι ένας 37χρονος έμπορος Ι.Χ., που εμφανιζόταν ως κτηματομεσίτης και κυκλοφορούσε με πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας πόρσε, ενώ είχε στην κατοχή του μεταξύ άλλων και ένα εκατομμύριο ευρώ σε μετοχές.

Στην  Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών έφτασε η πληροφορία από το γραφείο DEA της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, η οποία ανέφερε ότι ομογενής από τον Καναδά πιθανόν να εμπλέκεται σε διακίνηση κοκαΐνης εντός της ελληνικής επικράτειας.

Ο ύποπτος άνδρας, αφού εντοπίσθηκε, τέθηκε υπό επιτήρηση, ενώ σταδιακά βρέθηκαν και οι συνεργάτες του, καθώς και οι λοιπές επαφές του, όπως και οι χώροι που χρησιμοποιούνταν για την απόκρυψη των ναρκωτικών, οι λεγόμενες καβάτζες.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο αρχηγός της οργάνωσης συνελήφθη, κατά τη διάρκεια συναλλαγής και ακολούθησε επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν και τα υπόλοιπα μέλη. Από την ενεργηθείσα έρευνα έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία δεκάδων προσώπων, που ήταν αγοραστές ποσοτήτων ναρκωτικών, από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, για τα οποία ενεργείται περαιτέρω προανάκριση λόγω λήξεως της αυτόφωρης διαδικασίας.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Κοκαΐνη βάρους 2.392 γραμμαρίων
• Ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας βάρους 18.444 γραμμαρίων
• 6.895 χάπια έκστασι
• 2 κιλά εκρηκτικής ύλης (δυναμίτιδα)
• 2 πυροκροτηττές
• Βραδύκαυστο φιτίλι μήκους 110 εκατοστών
• 1 τυφέκιο εφόδου τύπου Μ16
• 2 πιστόλια των 9mm
• 75 φυσίγγια των 9mm
• Το χρηματικό ποσό των 251.270 ευρώ, 10.000 δολαρίων Η.Π.Α., τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων συνολικού ύψους 38.339,32 ευρώ, 56.358,64 δολαρίων Καναδά, 83.351 δολαρίων Η.Π.Α., καθώς και 18 πιστωτικές κάρτες από ελληνικές και ξένες τράπεζες
• 7 ζυγαριές ακριβείας
• 5 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
• 3 μοτοσικλέτες
• 1 πλαστό ελληνικό διαβατήριο
• 1 πλαστή άδεια οδήγησης αυτοκινήτου
• 1 πλαστή διεθνής άδεια κυκλοφορίας οχήματος
• 1 πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας
• 24 κινητά τηλέφωνα

Λόγω του μεγάλου ύψους του κατασχεθέντος χρηματικού ποσού, των καταθέσεων και των άυλων τίτλων, που βρέθηκαν στην κατοχή των εμπλεκομένων, καθώς και εξαιτίας της επαγγελματικής δραστηριότητας ορισμένων σε κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις, εγείρονται σοβαρές υπόνοιες συστηματικής και σε μεγάλο εύρος νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Γι' αυτό και μέρος των στοιχείων της υπόθεσης διαβιβάσθηκε στο Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής - Τμήμα Ναρκωτικών και Όπλων για την οικονομική διερεύνηση της υποθέσεως.

Από την παρακολούθηση των συνομιλιών του κυκλώματος με τους πελάτες προέκυψε ότι, όταν άσημοι και διάσημοι έκαναν παραγγελίες για διάφορες ουσίες, ζητούσαν: πράσινο ή εισιτήρια του ΠΑΟ, όταν εννοούσαν την κάνναβη, κλειδιά, κουμπιά ή εργαλεία όταν αναφέρονταν στα χάπια έκστασι και κομματάκια, ή δεκαράκια ή πενταράκια (για τα αντίστοιχα γραμμάρια), ή δέκο αν ήθελαν κοκαΐνη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010 στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.



zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...